miercuri

24 iulie, 2024

17 octombrie, 2022

Vicecancelarul austriac Werner Kogler (foto) a anunțat că statul ia în considerare o taxă pe profiturile excepţionale obținute în acest an de companiile energetice, potrivit Reuters.

Werner Kogler a explicat că vrea să decidă până la începutul lui 2023 cum va fi aplicată taxa, aceasta putând fi aplicată retroactiv, pentru profiturile din 2022.

„Ceva se va întâmpla. Îndrăznesc să anunţ asta acum”, a declarat, sâmbătă, oficialul austriac, la postul de televiziune Oe1, preluat de Reuters.

Ajutor de 1,3 mld. euro pentru compensarea facturilor la energie


În luna septembrie, Guvernul austriac a prezentat un nou pachet de sprijin ca măsuri împotriva prețurilor ridicate la energie electrică și gaze naturale.

Potrivit Agerpres, fonduri de 1,3 miliarde de euro sunt alocate pentru a acoperi până la 30% din costurile cu combustibilul, gazele sau energia, aferente perioadei 1 februarie – 30 septembrie 2022.

(Citește și: „Austria caută aliați pentru procesul împotriva taxonomiei UE”)

În luna septembrie, Austria a trecut la o inflația anuală de două cifre, cea mai mare din acest an, de 11%, după ce în luna august rata anuală a inflației a scăzut ușor față de nivelul înregistrat în iulie, de la 9,4% la 9,2%, conform estimărilor Eurostat.

În zona euro, rata anuală a inflației a ajuns la 10%, cea mai mare creștere venind din zona energiei, unde prețurile au crescut cu 40,8%.


***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: