duminică

29 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 august, 2020

Preţul aurului a atins un nou nivel record miercuri, pe fondul deprecierii dolarului şi a scăderii randamentelor obligaţiunilor, investitorii fiind îngrijoraţi că extinderea pandemiei de coronavirus (COVID-19) va încetini ritmul redresării economiei mondiale, transmite Reuters.

Pe piaţa spot uncia de aur a urcat la nivelul record de 2.030,72 dolari, în creștere cu 33% față de nivelul de la începutul anului.

Activele riscante, cum ar fi acţiunile, au crescut în ultimele luni, în urma măsurilor masive de stimulare anunțate de băncile centrale şi  guvernele din jurul lumii, dar şi preţul metalului galben a crescut, un semn al incertitudinilor legate de efectele pe termen lung ale crizei sanitare. De asemenea, tensiunile geopolitice sprijină creşterea preţului aurului, perceput ca o investiţie de refugiu în perioade tensionate sau de criză.


Miercuri dimineaţă, indicele MSCI al acţiunilor din regiunea Asia Pacific (excluzând Japonia) se situa la 560,36 puncte, aproape de cel mai ridicat nivel din ultimele şase luni, în timp ce indicele Bursei de la Tokyo a scăzut cu 0,86% iar Bursa din Australia înregistra un declin de 1%. Şi acţiunile chineze au scăzut în timp ce indicele Kospi al Bursei din Coreea de Sud se apropie de cel mai ridicat nivel octombrie 2018.

Înainte de pandemia de COVID-19, majoritatea băncilor private recomandau clienţilor lor să păstreze doar o mică parte din active sub formă de aur. În prezent, unii consilieri recomandă direcționarea a până la 10% din portofoliile clienţilor lor spre aur.

”Având în vedere că recuperarea economică de la nivel mondial este așteptată să se întindă pe o perioadă mai lungă decât se estima în trecut, dar și pe fondul slăbirii valorii dolarului, investitorii se orientează tot mai mult către aur


Articole recomandate:

Etichete: , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: