miercuri

6 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 decembrie, 2021

Florin Citu Parlament

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat demararea mai multor acțiuni de audit în instituție, realizate de echipele interne de audit, precum și de Curtea de Conturi, pentru a analiza activitatea din timpul mandatului deținut de Florin Cîțu la această instituție, dar și din perioada în care liberalul a condus Guvernul.

Verificările au fost anunțate în răspunsul oferit de Adrian Câciu atunci când a fost întrebat de un jurnalist de la RTV cum lucrează cu echipa din minister după ce Florin Cîțu a încercat să reorganizeze direcția juridică.

”Am dat drumul unor audituri, vor ajunge pe masa autorităților dacă e cazul. Echipa de la Ministerul Finanțelor e foarte bună, chiar dacă unii au încercat să o schimbe”, a spus Adrian Câciu.


Întrebat despre împrumuturile făcute în ultimii doi ani de guvernele Orban și Cîțu, Adrian Câciu a spus că ”aparent, banii s-au dus în finanțarea cheltuieilor publice”.

”Pentru mine nu este un secret, aparent s-au dus pe tot ce înseamnă finanţarea cheltuielilor publice, pandemie  şi fiecare val. Am avut un deficit de aproape 10 la sută anul trecut, am avut o colectare foarte slabă anul trecut, acea filozofie lăsăm banii în economie să funcţioneze, deşi practic a fost greu şi pentru economie şi pentru ţară să treacă prin această filozofie cel puţin ciudată din perspectiva finanţelor pentru că sprijinul acordat economiei a fost de 1,7 la sută din PIB, ori banii aşa-zişi necolectaţi sau rămaşi în economie au fost undeva la 4 -7 la sută din PIB. Acuma, s-au dus pe risipă în mare parte. Dacă dumneavoastră trăiţi mai bine după doi ani…”, a declarat Adrian Câciu.

Florin Cîțu a încercat să reorganizeze ministerul cât timp a ocupat postul de ministru, dar mai multe decizii în instanță au oprit reorganiarea.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În timpul negocierilor pentru formarea actualei coaliții, liderul liberalilor, Florin Cîțu, s-a declarat de mai multe ori dezamăgit că PNL nu obține și Ministrul Finanțelor Publice. El a declarat că un premier care nu are un ministru al Finanţelor din partidul său „o să aibă o viaţă grea”:


„Eu trebuie să spun şi voi spune asta tot timpul, că un premier fără Ministerul Finanţelor este un premier care o să aibă o viaţă grea şi aici a fost marea mea dezamăgire în aceste negocieri, pentru că era important ca premierul, oricare dintre ei, să aibă Finanţele. Vom avea Finanţele peste un an jumătate, dar un premier care are bugetul de făcut, rectificări bugetare, alocă resurse în fiecare lună, sunt limite pentru fiecare minister, trebuie să aibă ochiul, să fie foarte clar ce se întâmplă acolo. Deci aici este dezamăgirea”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: