duminică

16 iunie, 2024

14 noiembrie, 2019

Ministerul Finanţelor (MFP)  va fi reorganizat, iar reorganizarea va include înființarea unui „department de economist şef”, a anunţat joi ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

„Va exista o reorganizare a ministerului, cred eu un minister mai modern. De exemplu nu are un departament de economist şef, aşa cum au toate ministerele de finanţe din lume. E doar un exemplu. Dar urmează o reorganizare ca să fie un minister modern care să răspundă cerinţelor şi partenerilor noştri în Comisia Europeană”, a spus Florin Cîţu.

Ministrul Finanțelor nu a precizat ce rol va avea economistul șef la MFP  și în ce măsură acest rol va fi similar cu al unui economist șefi de bancă, având în vedere că în subordinea MFP se află Trezoreria, o direcție generală organizată în departamente similare celor din trezoreriile băncilor și care se ocupă inclusiv de datoria publică.


Ministrul finanțelor a adăugat că eventulele schimbări în conducerile instituţiilor din subordinea MFP ar putea fi decise după ce va fi efectuată o analiză „pe criteria de competență”.

„O să cer doamnei preşedinte ANAF o situaţie cu planul pe care trebuia să-l îndeplinească şi vom vedea, după aceea vom lua decizii. Dar vor fi luate decizii în toate instituţiile, decizii pe criterii de competenţă”, a afirmat Florin Cîţu.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: