marți

18 ianuarie, 2022

Atacul de la Viena: Guvernul ordonă închiderea moscheilor radicale

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 noiembrie, 2020

Guvernul austriac a cerut închiderea „moscheilor radicale”, la patru zile după atentatul comis la Viena de un simpatizant al grupării Stat Islamic, a anunțat, vineri, Ministerul austriac de Interne, potrivit AFP, scrie Agerpres.

Principala organizaţie care îi reprezintă pe musulmanii din Austria, IGGOe, și care gestionează 360 de moschei, a anunțat că a închis deja un lăcaş de cult care „încălca doctrina”.

„Libertatea este un bun preţios în ţara noastră şi trebuie să o apărăm împotriva abuzurilor, inclusiv atunci când acestea provin din rândurile noastre”, a comentat preşedintele organizaţiei, Umit Vural.


A doua zi după atentatul soldat cu patru morţi în centrul Vienei, cancelarul austriac Sebastian Kurz a anunțat că va lupta împotriva „islamului politic”, „ideologie” ce reprezintă un „pericol pentru modelul de viaţă european”, scrie France Presse.

Poliţia austriacă a reţinut ulterior 16 bărbaţi, dintre care unii erau cunoscuţi de autorităţile statului pentru infracţiuni cu caracter terorist.

Şase dintre ei au fost puşi în libertate.

Atac cu 4 morți și 15 răniți

Cel puțin 4 persoane au murit luni seara la Viena, în urma unui atac terorist islamist: doi bărbați, o femeie aflați în centrul orașului și unul dintre atacatori, împușcat de autorități.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Atacurile au avut loc în ultima seară dinainte de carantina care urma să intre în vigoare de la miezul nopții. În aceste condiții, pe străzile din centrul Vienei și pe terase se aflau mulți oameni.

Atacul terorist a fost pregătit „foarte profesionist”, a spus cancelarul Kurz la televiziunea de stat. Atacatorii au fost, de asemenea, foarte bine înarmați, a adăugat el.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr