joi

18 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 decembrie, 2013

Taxa pentru construcții speciale ar putea fi modificată în Parlament, pentru a fi scutite anumite zone din agricultură, a declarat ministrul de resort, Daniel Constantin.

După ce Guvernul a anunțat că intenționează să amâne trei luni taxa de 7 eurocenți, pentru motorină, Executivul vrea acum să modifice puțin și cealaltă noutate a Codului fiscal, ”taxa pe stâlp”, cum a fost denumită taxa pe construcții speciale.

„Am avut o discuţie cu vicepremierul Chiţoiu, sunt foarte mulţi parlamentari care au făcut interpelări pe această temă şi eu sper să ajungem la o formă modificată atunci când se va discuta la Parlament această problemă. Modificată în sensul eliminării anumitor prevederi din această ordonanţă. Din punctul meu de vedere, sunt anumite categorii, mă refer la platformele betonate, care sunt în anumite exploataţii agricole, care nu ar trebui să intre în această categorie. Am dat doar un exemplu, dar sunt foarte multe alte exemple. Eu mi-aş dori ca tot sectorul agricol să poată să fie exceptat, dar nu cred că se va putea”, a declarat Daniel Constantin, citat de MEDIAFAX.


Guvernul a aprobat în noiembrie o ordonanță prin care a introdus impozit de 1,5% din valoarea, pe proprietate pentru construcţiile speciale, care erau exceptate până acum. Documentul a fost trimis la Parlament.

Impozitul se va aplica pentru construcţii precum centrale hidroelectrice, staţii şi posturi de transformare, staţii de conexiuni, centrale termoelectrice şi nucleare, construcţii pentru transportul energiei electrice, baraje, piste şi platforme, sonde de ţiţei, gaze şi sare, rampe de încărcare – descărcare, coşuri de fum şi turnuri de răcire, iazuri pentru decantarea sterilului, heleştee, iazuri, bazine, infrastructură transport feroviar, infrastructură drumuri şi linii şi cabluri aeriene de telecomunicaţii.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: