marți

6 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 august, 2022

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei şi Ministerul Energiei au trimis luni premierului informările privind piaţa de energie solicitate joi de Nicolae Ciucă.

În perioada următoare, anunță un comunicat al guvernului, aceste două entități vor înainta propuneri prin care ”populaţia şi companiile să fie protejate de creşterile de preţuri la energie”.

„În perioada imediat următoare, ANRE, împreună cu ministerul Energiei, în urma consultărilor care vor avea loc cu producătorii, distribuitorii, furnizorii şi ceilalţi actori implicaţi în piaţa de energie, vor înainta către guvern propuneri care să răspundă cerinţelor bugetare actuale, continuând să protejeze populaţia şi mediul privat de efectele creşterilor de preţuri la energie şi gaze naturale”, arată comunicatul.


Anunțul vine în condițiile unei creșteri constante a prețurilor din energie în ultimele luni și după mai multe ședințe de coaliție în care PSD și PNL nu s-au înțeles ce măsuri de protecție să promoveze.

În final, Coaliția a decis să lase în seama guvernului identificarea unei soluții care să mulțumească ambele partide.

(Citește și: ”Coaliția reia, fără succes, discuțiile despre prețurile la energie”)

Premierul Nicolae Ciucă a cerut joia trecută Ministerului Energiei, în preambulul şedinţei de Guvern, să prezinte până luni ”situaţia concretă cu proiectele de investiţii din energie”.

Tot până luni, ANRE a avut termen să prezinte ”o analiză a evoluţiei situaţiei energetice, inclusiv a pieţei, de la începutul anului până acum, precum şi efectele pe care le-a produs Ordonanţa 27”, de plafonare a prețurilor la energie.


Nici Ministerul Energiei și nici ANRE nu au prezentat public analizele cerute.

***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: