luni

5 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 august, 2022

UPDATE: După discuții de aproaximativ 2 ore, PNL și PSD nu s-au înțeles asupra măsurilor pe care executivul ar trebui să le adopte pentru a limita impactul creșterii prețurilor din energie asupra consumatorilor casnici.

Este a doua reuniune pe această temă care se încheie fără rezultat.

Informația inițială:


Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a anunţat că marţi va avea loc o şedinţă a coaliţiei. El a precizat că prioritatea numărul unu a tuturor, în acest moment, este să găsească soluţiile cele mai bune pentru limitarea preţurilor la energie.

Este a doua ședință a Coaliției în care PSD, PNL și UDMR încearcă să găsească soluții unanim acceptate pentru a menține prețurile la energie cât mai jos.

PSD dorește reglementarea pieței pentru consumatorii casnici și pentru IMM, soluție refuzată, deocamdată, de parteneri.

Ideile lui Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a spus marți că trebuie abordate câteva componente clare: ”Este acea perioadă când energia este deja vândută şi să vedem abordarea pentru anul viitor, când încă 75% din energie nu este vândută”.


Marcel Ciolacu a mai afirmat că, din perspectiva Ministerului Finanţelor, este o ”supraimpozitare a producătorilor”.

”Trebuie să găsim o soluţie tehnică pentru vârfuri, când nu există soare, de exemplu, sau nu este vântul necesar de a veni energie eoliană, acolo sunt nişte vârfuri de 10 sau 15%, când va trebui făcut importul, dar de asta suntem interconectaţi la Europa”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

El a arătat că nu consideră corectă ”diferenţa de preţ imensă, de speculă, mai exact, neimpozitată, cum sunt impozitaţi producătorii. ”Deci, este o zonă total liberă şi nereglementată, de o perioadă destul de lungă de timp”, a adăugat el. 

”De exemplu, statul român dă certificate verzi pentru energia verde. Statul român… Să dai certificate verzi, iar energia verde din România, produsă în România, să o exportăm sunt lucruri bizare, unde ministerul Energiei neapărat trebuie să vină cu nişte propuneri”, a mai comentat el. 

Marcel Ciolacu a mai spus că se încearcă păstrarea preţului la energie. ”Noi încercăm să menţinem acelaşi preţ, 0.68 şi 0.8”, a menţionat Ciolacu.

Preşedintele PSD a anunţat că în cursul zilei de marţi va avea loc o şedinţă a coaliţiei de guvernare. ”Mai mult ca sigur, astăzi vom avea o întâlnire”, a spus el.

***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: