miercuri

29 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 noiembrie, 2022

Valoarea totală a compensațiilor acordate furnizorilor de energie în urma plafonării prețurilor la consumatori depășește 5,322 miliarde de lei, potrivit unui comunicat al Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE), care a verificat cererile de decontare.

Compensațiile aferente clienților casnici sunt de peste 2,18 miliarde de lei, iar cele pentru consumatorii non-casnici depășesc 3,142 miliarde lei, potrivit evidențelor trimise la Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS), respectiv Ministerul Energiei.

83 de companii  au depus 729 de cereri, din care au aprobate 410 cereri: 164 pentru clienți casnici şi 246 pentru cei non casnici. Patru cereri pentru consumatorii casnici au fost declarate neeligibile.


Decontările au crescut de la 858 de milioane și 771 milioane în aprilie și, respectiv, mai, până la 1,565 și 1,174 miliarde de lei în iulie și, respectiv, august.

Compensările sunt mult mai mari la energie elecrtică decât la gaze.

Din cele 1,565 miliarde de lei din iulie, luna cu cele mai consistente sume, 550 de milioane de lei au fost pentru electricitatea clienților casnici și 767 milioane pentru cei non-casnici.

În schimb, la gaze, cererile de compensare au înregistrat 107 milioane de lei în contul consumatorilor casnici și 141,5 milioane de lei pentru cei non-casnici.


***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: