luni

5 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 iulie, 2022

Suma totală verificată de Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE) și transmisă Ministerului Energiei spre decontare a depășit un miliard de lei, potrivit unui comunicat transmis marți de instituție.

“Având în vedere activitatea desfășurată în cadrul ANRE cu privire la colectarea, verificarea datelor, întocmirea fișelor de analiză și determinarea sumelor ce se cuvin spre decontare de la bugetul statului prin intermediul bugetului Ministerului Energiei, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.118/2021, cu modificările și completările ulterioare, situația cererilor de decontare, pentru perioada noiembrie 2021 – martie 2022, se prezintă astfel:

  • număr total societăți care au depus cereri – 74,
  • număr total cereri depuse – 297,
  • număr total cereri aprobate – 171,
  • număr total cereri neeligibile – 39”, se arată în comunicat.

Suma totală transmisă către Ministerul Energiei este de 1,08 miliarde de lei, iar valoare totală a cererilor neeligibile se ridică la 9,5 miliarde de lei.


“Diferența de 87 de cereri depuse pentru decontare se află în diferite stadii de analiză, iar pe măsură ce operatorii încarcă datele și documentele justificative, solicitate de către experții alocați, verificarea și determinarea acestora se va realiza cu maximă operativitate”, se menționează în comunicat.

Reprezentanții ANRE precizează că activitatea se desfășoară normal, în directă colaborare cu operatorii, ajungându-se cu rezolvarea cererilor de decontare la nivelul lunii martie 2022.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: