sâmbătă

20 iulie, 2024

10 iulie, 2024

Primarul Timişoarei Dominic Fritz s-a aflat în conflict de interese administrativ după ce a luat un împrumut de la o persoană fizică, în campania electorală, iar ulterior a întocmit un act administrativ în folosul societăţii reprezentate de acea persoană, anunţă miercuri Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

”Persoana evaluată a contractat un împrumut în campania electorală de la o persoană fizică. Ulterior, în perioada exercitării mandatului de primar, în luna noiembrie 2020, a întocmit un act administrativ în folosul societăţii reprezentată de persoana fizică, încălcând regimul juridic al conflictelor de interese. Astfel, persoana evaluată a încălcat prevederile art. 70 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. b) din O.U.G. nr. 57/2019”, precizează ANI.

Consilierul local al USR Timişoara, Răzvan Negrişanu, care este şi preşedintele Comisiei pentru Dezvoltare Urbanistică, Amenajarea Teritoriului şi Patrimoniului a Consiliului Local Timişoara şi vicepreşedinte pe probleme de legislaţie a Ordinului Arhitecţilor din România, filiala Timiş, a reacţionat pe Facebook, după ce primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a fost acuzat de conflict de ineterse administrativ de către ANI.


El spune că acuzaţiile sunt absurde şi fără fundament şi că el a întocmit documentaţia pentru un PUZ, însă aceasta era deja semnată de fostul primar, Nicolae Robu.

Potrivit lui Negrişanu, Fritz doar a semnat referatul de înaintare către Consiliul Local. Negrişanu mai spune că a împrumutat 25.000 de lei candidatului USR şi nu personal lui Dominic Fritz, relatează News.ro.

Prefectul de Giurgiu, în incompatibilitate

De asemenea, prefectul de Giurgiu Florentina Stănculescu se află în incompatibilitate, deținând şi funcţia de vicepreşedinte al PSD Giurgiu.

Conform ANI, prefectul de Giurgiu, Florentina Stănciulescu, ”se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 10 noiembrie 2022, întrucât, exercită funcţia de vicepreşedinte al unui partid politic simultan cu deţinerea funcţiei publice din cadrul Consiliului Judeţean Giurgiu, încălcând astfel prevederile art. 98, alin (2) din Legea nr. 161/2003”.

Alți demnitari acuzați de ANI


Neculai Mocanu, consilier local la Râşnov s-a aflat în conflict de interese adminuistrativ întrucât, în perioada exercitării mandatului de consilier local, a participat la deliberarea şi aprobarea unui număr de 13 Hotărâri de Consiliul Local. în favoarea societăţii în care deţinea calitatea de asociat şi funcţia contractuală de inspector şi din care făcea parte şi soţia acestuia.

”Astfel, în perioada 2020-2022, de pe urma calităţilor deţinute, aceştia au realizat împreună venituri de natură salarială în cuantum de 93.094 lei”, conform ANI.

Tot în conflict de interesea administrativ s-a aflat un consilier local din Sânnicolau Român, judeţul Bihor, Cristian Gheorghe Trifan, care, în perioada exercitării mandatului de consilier local, deşi avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor, a participat la adoptarea Hotărârii C.L. din 26 martie 2021 privind însuşirea Raportului de evaluare a 5 imobile situate în comuna Sânnicolau Român.

”Ulterior adoptării Hotărârii C.L., TRIFAN CRISTIAN – GHEORGHE (în calitate de concesionar) a încheiat cu comuna Sânnicolau Român, reprezentată legal prin primar (în calitate de concedent), un contract de concesiune pentru un imobil – teren extravilan situat în proprietatea privată a comunei Sânnicolau Român şi în administrarea C.L Sânnicolau Român.Astfel, persoana evaluată a încălcat prevederile art. 70 şi art. 77 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), alin. (2) şi alin. (3) din O.U.G. nr. 57/2019”, notează ANI.

Gheorghe Crişan dumitru, consilier local la Vadu Moţilor, judeţul Alba s-a aflat în conflict de interese administrativ, întrucât, în perioada exercitării mandatului de consilier local, având un interes personal în problema supusă dezbateriilor, a participat la deliberarea şi adoptarea a 7 Hotărâri ale Consiliului Local Vadu Moţilor, în favoarea societăţii comerciale în cadrul căreia este angajat, încălcând prevederile art. 70 şi art. 71 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1) din O.U.G. nr. 57/2019.

****

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: