Senatorul Mircea Drăghici nu poate justifica întreaga avere - Agenția de Integritate a sesizat DNA și Oficiul de Spălare a Banilor - CursDeGuvernare.ro
sâmbătă

23 octombrie, 2021

Senatorul Mircea Drăghici nu poate justifica întreaga avere – Agenția de Integritate a sesizat DNA și Oficiul de Spălare a Banilor

29 aprilie, 2020

Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat DNA, ANAF și Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB), în legătură cu averea pe care senatorul Mircea Drăghici (foto), fost trezoriei PSD, nu o poate justifica.

Reamintim că senatorul a fost deja trimis în judecată, după ce DNA l-a acuzat că a folosit în scop personal 380.000 de euro din subvenţiile de stat primite de PSD.

Conform unui comunicat ANI, Mircea Drăghici nu poate justifica 1.184.547 lei și 15.600 euro, sumă ce reprezintă diferența dintre averea dobândită și veniturile realizate de către Mircea Drăghici, în mandatul 2016 – 2020.

ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Pitești, pentru verificări privind veniturile realizate în perioada exercitării funcției de către Mircea Drăghici.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

De asemenea, Agenția a dispus sesizarea următoarelor instituții:

Potrivit ANI, Mircea Drăhici a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare și despre existența diferențelor semnificative și a depus la dosar un punct de vedere.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr