duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 decembrie, 2015

angela merkelMulticulturalismul rămâne o „iluzie”, conducând la apariţia unor „societăţi paralele”, cu oameni alienaţi social, a declarat cancelarul Germaniei, Angela Merkel, pledând pentru integrarea totală a extracomunitarilor prin asimilarea limbii şi valorilor germane.

„Refugiaţii care vin în Germania în căutare de protecţie trebuie să asume legile şi tradiţiile germane, trebuie să înveţe limba. Multiculturalismul generează societăţi paralele, astfel că rămâne o iluzie”, a declarat Angela Merkel la o reuniune a formaţiunii Uniunea Creştin-Democrată, conform site-ului Tagesschau.de, citat de agenția MEDIAFAX.

În opinia cancelarului german, imigranţii trebuie să se integreze deplin în sociatatea germană, sugerând că multiculturalismul riscă să genereze izolare socială, suburbii precum cele de la periferia Parisului, cu indivizi alienaţi şi unde ratele infracţionalităţii sunt foarte ridicate.


Ideea nu este nouă pentru Angela Merkel. În 2010, cancelarul Germaniei afirma: „Sigur că tendinţa a fost să spunem: adoptăm conceptul multiculturalismului şi coexistăm fericiţi. Dar acest concept a fost un eşec, a eşuat în totalitate”.

Pe fondul criticilor, Merkel a promis că Germania va diminua semnificativ numărul imigranţilor extracomunitari primiţi, exprimând convingerea că Uniunea Europeană va trece acest „test istoric”.

„Vrem şi vom reduce considerabil numărul refugiaţilor, pentru că este în interesul tuturor”, a afirmat Angela Merkel în discursul rostit în faţa membrilor formaţiunii Uniunea Creştin-Democrată (CDU). „Vom putea gestiona actualul aflux de imigranţi extracomunitari, este parte a identităţii noastre să facem lucruri măreţe”, a subliniat Angela Merkel.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Actuala criză a imigraţiei este un test pentru statele Uniunii Europene. Ştiu că rotiţele Uniunii Europene se pun în mişcare cu greu, dar vor funcţiona. La final, Europa a trecut toate testele de până acum”, a subliniat Merkel.


Aproximativ un milion de extracomunitari au venit în Germania în 2015, pe fondul politicilor flexibile ale Guvernului condus de Angela Merkel.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: