miercuri

10 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 martie, 2018

Angela Merkel a fost realeasă miercuri în funcția de cancelar al Germaniei, acesta fiind al patrulea mandat pe care îl primește.

Între cei 692 care au votat, secret, în Bundestag, 364 au votat pentru, 315 au votat împotrivă. ( parlamentari s-au abținut la vot iar 4 voturi au fost declarate invalide.

Cu doar 9 voturi peste majoritatea necesară, victoria Angelei Merkel este cea mai dificil obținută de când a preluat pentru prima oară frâiele guvernului german, în 2005.


Realegerea Angelei Merkel, care va fi urmată de ceremonia depunerii jurământului în Bundestag, apoi de ceremonia numirii oficiale în funcție de către președintele Frank-Walter Steinmeier, a fost posibilă numai prin reeditarea marii coaliții CDU/CSU cu SPD.

Acest rezultat a fost însă foarte greu obținut de către conservatori, negocierile vizând formarea coaliției de guvernare fiind cele mai lungi din istoria politică germană de după sfârșitul celui de-al doilea Război Mondial. Din acest motiv noul guvern va avea la dispoziție numai 3 ani și jumătate ca să  implementeze programul de guvernare negociat.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: