duminică

19 mai, 2024

11 noiembrie, 2021

Poșta Română, un colos cu aproape 25 de mii de angajați, pare încremenită în timp. Departe de confruntările cu clienții, în birourile Poștei există angajați care primesc salarii de mii de lei fără să muncească un minut pentru companie, scrie Digi24.

Aceștia sunt membrii de sindicat scoși din producție. Așa prevede Contractul Colectiv de Muncă semnat de liderii sindicali cu foștii directori ai Poștei Române.

Ion Bogdan, diriginte al Oficiului Poștal Zonal Buzău, consilier județean PSD, fost candidat la Camera Deputaților și, pentru scurtă vreme, director general adjunct al Poștei Române, a preferat să iasă din producție și să presteze doar activitatea sindicală din ianuarie. Salariul de 18.846 de lei brut îl încasează însă de la Poștă, și nu de la Sindicat.


Un alt caz este cel al Iuliei Furfurică, care ocupă postul de consilier al directorului general al Poștei Române. A fost scoasă din producție, iar cel pe care ar trebui să îl consilieze spune că nu știe ce activitate prestează, acum, subalterna sa.

Valentin Ștefan, director general Poșta Română: Doamna consilier este scoasă din producție de Sindicat, dacă nu mă înșel încă din august, deci practic la mai puțin de o lună după ce mi-am preluat mandatul, și nu știu ce face. Legal nu pot să îi cer să îmi dea un raport de activitate, cum cer și altor angajați ai companiei.

Și asta, pentru că, odată scoși din producție, sindicaliștii nu mai trebuie să treacă pe la serviciu și nici să dea vreo explicație șefilor din companie, chiar dacă de acolo își iau salariile.

Ionel Oțelea, secretarul general al Sindicatului Liber Poșta Română, spune că atribuțiile sindicale ale Iuliei Furfurică sunt *pagina de Facebook și site-ul SLPR. Sunt două lucruri concrete, astăzi verificabile*.


Întrebată despre subiect, doamna Furfurică a declarat că nu este persoană publică, iar regulamentul intern al Poștei nu îi permite să vorbească cu presa.

Care este activitatea zilnică a membrilor de sindicat scoși din producție, nu se știe foarte clar. Teoretic ar trebui să muncească opt ore pe zi. Practic însă, nimeni nu îi verifică dacă în loc de ora 16:00 pleacă acasă la 12:00, sau dacă au mai trecut în ziua respectivă pe la muncă. Întocmesc doar un raport de activitate la finalul fiecarei luni.

Unii sindicaliști sunt scoși din producție și de opt ani de zile, alții de doar câteva luni. Între timp, între conducerea Poștei și sindicat a izbucnit un adevărat război.

Noul manager susține că liderii sindicali se opun reorganizării și reformării companiei, lucru respins de aceștia. Acum, directorul general vrea să conteste în instanță contractul colectiv de muncă și să modifice inclusiv condițiile în care membrii de sindicat pot fi scoși din producție.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: