joi

18 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 martie, 2012

Deputatul Mihai Boldea, anchetat într-un dosar de înselăciune de 1 milion de euro, a părăsit România sâmbăta trecută, pe frontieră terestră, el urmând să fie dat în urmărire generală şi internaţională, a anunţat, miercuri seară, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Boldea a dispărut cu trei zile înainte ca parlamentarii să hotărască, la cerea DIICOT, să-şi dea avizul pentru percheziţia, reţinerea şi arestarea deputatului gălăţean.

Potrivit procurorilor, odată cu începerea investigaţiei, DIICOT nu ar fi putut solicita şi intericţia de-a părăsi ţara pentru deputatul PDL, întrucât în acest caz ar fi trebuit să vină cu noi probe în cazul că ar mai fi cerut parlamentului avizul pentru percheziţie şi arestare.


Cum avizul Parlamentului a venit abia marţi, 20 martie, deputatul Boldea a putut părăsi România fără probleme, pe 17 martie, într-un moment în care se bucura de imunitate. Abia marţi procurorii l-au dat în consemn la frontieră, după hotărârea parlamentului.

Potrivit unor surse citate de MEDIAFAX, deputatul PDL ar fi părăsit ţara pe cale terestră cu destinaţia Turcia, de unde ar fi luat apoi avionul către o altă ţară.

„În motivarea solicitării s-au reţinut starea de pericol concret pentru ordinea publică raportat la gravitatea faptelor reţinute în sarcina sa şi existenţa unor indicii temeinice potrivit cărora inculpatul Boldea Mihail, deputat în Parlamentul României, se sustrage urmăririi penale”, afirmă reprezentanţii DIICOT într-un comunicat de presă de miercuri.

Joi dimineaţă Instanţa se va pronunţa asupra solicitării DIICOT de-a obţine pentru Bioldea arestarea pentru 30 de zile. El va fi dat în urmărire internaţională.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: