cursdeguvernare

miercuri

18 septembrie, 2024

logo-conferinte-curs-de-guvernare

Anchetă la RADET pentru contracte de infrastructură plătite, dar neonorate

22 martie, 2013

Poliţiştii bucureşteni fac vineri percheziţii la RADET şi la alte imobile din Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu, fiind vizate mai multe persoane suspectate că au prejudicat regia în urma acordării ilegale a unor contracte de achiziţii publice, au declarat surse din Poliţie.

Anchetatorii fac percheziţii pentru a ridica documente, nefiind începută urmărirea penală pe numele niciunei persoane, spun surse judiciare, citate de Mediafax.

Contractele care ar fi fost acordate ilegal erau pentru lucrări de infrastructură, au precizat sursele citate.


Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, percheziţiile au loc la 38 de adrese din Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu.

„Precheziţiile sunt efectuate ca urmare a cercetărilor ce se desfăşoară într-un dosar penal în care există indicii privind săvârşirea unor infracţiuni în domeniul achiziţiilor publice, prin care ar fi fost diminuate resursele financiare ale unei instituţii de interes public local”, a precizat Poliţia Capitalei.

Percheziţiile sunt făcute de poliţiştii bucureşteni specializaţi în investigarea fraudelor, coordonaţi de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Activităţile sunt efectuate cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii.

Surse judiciare au declarat vineri, pentru MEDIAFAX, că urmărirea penală în dosarul privind prejudicierea RADET a fost începută in rem, ceea ce înseamnă că la acest moment este constatată doar infracţiunea, nu şi autorii, astfel că nicio persoană nu este pusă sub acuzare în acest caz.


Percheziţiile au fost dispuse pentru a fi ridicate documente în acest dosar, până la acest moment al anchetei nefiind emis niciun mandat de aducere pe numele vreunei persoane.

Sursele citate au precizat că niciun oficial din RADET nu a fost pus sub învinuire până la acest moment.

Potrivit unor surse din Poliţie, vizate în cadrul acestei anchete sunt firmele Erbaşu SA, CCEI SRL, SICOR SRL, Willo România şi Multigama Tech.

Sursele citate au precizat că aceste firme ar fi încheiat contracte cu RADET pentru lucrări de intrastructură care ar fi fost plătite dar nu ar fi fost executate.

Avocatul firmei Erbași, Alexandru Avramescu, a spus că la sediul principal al societăţii de construcţii Erbaşu SA este în derulare o procedură de percheziţie, în prezenţa directorului firmei, Cristian Erbaşu.

„Există o autorizaţie de percheziţie pentru spaţiile pe care le administrează firma, sunt verificate şi căutate acte privind colaborarea firmei cu RADET”, a declarat vineri avocatul Alexandru Avramescu, în faţa sediului societăţii Erbaşu SA.

El a precizat că societatea Erbaşu are o colaborare cu RADET de 20 de ani, verificările făcute de anchetatori vizând cu precădere colaborarea din ultimii ani cu regia de distribuţie a energiei termice.

„Societatea trece printr-o expunere mediatică pe care nu ne-o dorim. Facem apel la anchetatori să îşi facă treaba, dar să protejeze imaginea unei firme care nu are probleme fiscale şi funcţionează legal”, a mai spus avocatul.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: