cursdeguvernare

luni

16 septembrie, 2024

logo-conferinte-curs-de-guvernare

ANAF pune lupa pe Google și Facebook pentru suspiciuni privind declararea veniturile din România

15 mai, 2016

dragos dorosANAF încearcă să identifice toate veniturile realizate în România de Facebook, Google și alte companii din industria online, pentru a vedea dacă acestea nu ar trebui să plătească taxe mai mari, a declarat Dragoș Doroș, șeful instituției, într-un interviu acordat Digi24.

„Plătesc ceva taxe, dar ele se află în același pool de analiză în felul în care plătesc taxe și ar trebui să plătească taxe. O să vedem în urma analizei dacă ar trebui sau nu să plătească mai multe taxe, dar scopul pentru care facem această analiză este evident că da, credem că da”, a declarat Dragoș Doroș.

„Trebuie să identificăm sursele de venit şi dacă acele surse de venit pe care le realizează nu doar aceste două companii, e vorba de industria online, aici avem discuţii mai complicate şi mai complexe, e vorba şi de site-urile de vânzări online ş.a.m.d., toate astea se află în vizorul nostru”, a mai spus șeful ANAF.


„Dacă acele venituri care se localizează pe teritoriul României, dar ele – prin plăți electronice sau alte mecanisme – nu sunt vizibile sau declarate, noi să le impozităm în România”, a explicat Dragoș Doroș.

România nu ar fi prima țară care acuză Google că nu plătește impozite suficiente. În februarie, autoritățile franceze au solicitat Google să plătească 1,6 miliarde euro, considerând că acesta este nivelul taxelor neplătite de către gigantul american, anunță BBC.

Interviul integral cu șeful ANAF, Dragoș Doroș, va fi difuzat de Digi 24 duminică.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Creșterea salariului mediu brut pe economiei a fost alimentată de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: