miercuri

18 mai, 2022

ANAF anulează concursurile de angajare, toate pentru funcții de conducere, declanșate în guvernarea Dăncilă

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 noiembrie, 2019

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat miercuri că suspendă concursurile pentru ocuparea unor posturi libere de conducere programate pentru luna asta, „în contextul măsurilor care vor fi dispuse cu privire la reorganizarea instituției”.

Proba scrisă pentru un număr 58 de funcții de conducere din direcțiile generale regionale ale finanțelor publice urma să aibă loc pe 18 noiembrie.

Ultima zi în care puteau fi depuse dosarele pentru participarea la concurs era miercuri, când a avut loc și prima ședință a Guvernului Ludovc Orban.


Premierul Orban a cerut în ședință oprirea tuturor concursurilor de angajare aflate în derulate în sistemul bugetar și verificarea condițiilor în care s-au făcut ultimele numiri în funcții consulare.

Posturile scoase la concurs de ANAF erau exclusiv poziții de conducere (de director şi şef de administraţie), din cadrul direcţiilor generale ale finanţelor publice şi administraţiilor fiscale judeţene.

Acest lucru a declanșat reacția sindicatelor din domeniu, care au explicat că pentru creșterea colectării este nevoie de ocuparea urgentă a posturilor de execuție, schema acestora înregistrând un deficit mult mai mare, de 20%.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Pentru aceste funcții, de execuție, nu au mai fost organizate concursuri pentru recrutare de mai mulți ani, potrivit sindicatelor.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: