marți

11 iunie, 2024

23 august, 2021

Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) a aplicat în ultimele șase zile amenzi în valoarea 1,7 milioane de lei, pentru nereguli identificate în transportul mărfurilor. De asemenea, 155 de vechicule au fost imobilizate până la intrarea în legalitate, scrie ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, pe pagina sa de Facebook.

Sancțiunile au fost aplicate transportatorilor de marfă (1,3 milioane de lei) și operatorilor economici (400.000 de lei).

Rezultatele controalelor:

  • 226 de vehicule cântărite
  • 154 de vehicule au fost imobilizate (prin reținerea plăcuțelor de înmatriculare), până la intrarea în legalitate
  • 226 de procese verbale de constatare a contravențiilor au fost întocmite
  • 257 de contravenții au fost sesizate
  • 6 dispozitive de manipulare au fost descoperite (acestea modifică datele înregistrate de tahografele montate la bordul vehiculelor de transport de marfă, cu consecințe periculoase pentru siguranța rutieră și șoferi).

„ISCTR nu dă înapoi și întețește ritmul controalelor pentru transportul de marfă”, inclusiv pentru materialul lemnos, atenționează ministrul Transporturilor:

Scopul acestor controale este de a proteja infrastructura de uzura provocată de camioanele încărcate peste limita legală, de a spori siguranța rutieră (inclusiv prin verificarea tahografelor) și de a sprijini transportatorii corecți.

Aviz amatorilor: aceste controale se fac în sfârșit pe bune. Nu le vom opri, ba din contră – am cerut I.S.C.T.R., care are o nouă conducere începând cu luna iulie, să accelereze ritmul lor și să le extindă în absolut toată țara. Doar așa putem proteja infrastructura și susține transportatorii de bună-credință.

Polițiștii maghiari au mendat în weekend două vehicule din România ce depășeau greutatea permisă

Transportatori români au fost amendați sâmbătă și în Ungaria, unde un vehicul a fost forţat  să parcheze şi să-şi continue drumul doar după soluţionarea neregulilor. În acest caz, autoritățile maghiare au constatat că vehiculul a depăşit cu 481 de kg masa totală permisă.


Tot sâmbătă, a fost depistat un alt transport din România care l-a cântărire s-a dovedit a avea în plus aproximativ 1.100 kilograme.

 

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: