sâmbătă

13 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 iulie, 2012

Guvernul va adopta mai târziu decât programase și rectificarea bugetară, după ce Fondul Monetar Interbnațional, Comisia Europeană și Banca Mondială au anunțat amânarea vizitei de evaluare în România până după referendumul de suspendare a președintelui Traian Băsescu.

”Rectificarea bugetară se va face după vizita FMI. În mod firesc, se amână și rectificarea bugetară, pentru că nu au loc modificări fără acordul lor”, a declarat secretarul de stat din ministerul Finanțelor Liviu Voinea, pentru cursdeguvernare.ro.

El a susținut, însă, că amânarea nu va implica probleme de plăți ale salariilor majorate cu 8% pentru bugetari sau de returnare mai departe a contribuțiilor la sănătate oprite abuziv de Guvernul Boc de la pensionari.


”Chiar dacă se amână, rectificarea va avea loc tot în luna august”, a explicat Voinea.

Pe 4 iulie, ministrul Finanțelor, Florin georgescu, anunța că Guvernul va opera rectificarea bugetară la începutul lunii august, după vizita Fmi care era programată să înceapă pe 24 iulie.

Ordonatorii principali de credite au cerut miercuri, în Guvern, suplimentări bugetare la rectificare de trei ori mai mari decât le-a oferit Ministerul Finanțelor, care le-a cerut ministerelor să-și reanalizeze cerințele ținând cont de restricțiile bugetare.

MFP propune suplimentarea cheltuielilor cu 3,502 miliarde lei. ”Estimarea se bazeaza pe executia veniturilor si cheltuielilor bugetare pe primele 5 luni ale anului si pe necesitatea platii salariilor majorate cu 8% incepand cu luna iunie”, a menționat Guvernul, care a aprobat un memorandum privind rectificarea bugetară care va fi făcută la începutul lunii august.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: