marți

27 februarie, 2024

16 iulie, 2012

Guvernul va adopta mai târziu decât programase și rectificarea bugetară, după ce Fondul Monetar Interbnațional, Comisia Europeană și Banca Mondială au anunțat amânarea vizitei de evaluare în România până după referendumul de suspendare a președintelui Traian Băsescu.

”Rectificarea bugetară se va face după vizita FMI. În mod firesc, se amână și rectificarea bugetară, pentru că nu au loc modificări fără acordul lor”, a declarat secretarul de stat din ministerul Finanțelor Liviu Voinea, pentru cursdeguvernare.ro.

El a susținut, însă, că amânarea nu va implica probleme de plăți ale salariilor majorate cu 8% pentru bugetari sau de returnare mai departe a contribuțiilor la sănătate oprite abuziv de Guvernul Boc de la pensionari.


”Chiar dacă se amână, rectificarea va avea loc tot în luna august”, a explicat Voinea.

Pe 4 iulie, ministrul Finanțelor, Florin georgescu, anunța că Guvernul va opera rectificarea bugetară la începutul lunii august, după vizita Fmi care era programată să înceapă pe 24 iulie.

Ordonatorii principali de credite au cerut miercuri, în Guvern, suplimentări bugetare la rectificare de trei ori mai mari decât le-a oferit Ministerul Finanțelor, care le-a cerut ministerelor să-și reanalizeze cerințele ținând cont de restricțiile bugetare.

MFP propune suplimentarea cheltuielilor cu 3,502 miliarde lei. ”Estimarea se bazeaza pe executia veniturilor si cheltuielilor bugetare pe primele 5 luni ale anului si pe necesitatea platii salariilor majorate cu 8% incepand cu luna iunie”, a menționat Guvernul, care a aprobat un memorandum privind rectificarea bugetară care va fi făcută la începutul lunii august.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

*Notă:În România nu există corporații care sa-și unească forțele pentru

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: