duminică

19 mai, 2024

15 martie, 2022

Alpha Bank Romania anunță că a realizat anul trecut un profit neimpozitat de 25,6 milioane euro și portofoliul de credite a depăşit 2,7 miliarde euro, scrie News.ro.

”În anul 2021, deşi ne-am confruntat cu un mediu volatil şi imprevizibil, Alpha Bank Romania şi-a continuat strategia de a contribui la sprijinirea economiei, menţinând în acelaşi timp o performanţă financiară robustă.

Finanţările noi acordate persoanelor juridice au crescut cu 72% faţă de anul precedent, în timp ce creditele noi acordate persoanelor fizice au înregistrat un avans anual de 46%. Astfel, portofoliul de credite a depăşit 2,7 miliarde euro.


Pe baza unei dinamici comerciale solide şi a unei gestionări eficiente a riscurilor, profitul înainte de impozitare a atins 25,6 milioane euro, fiind cu 20% mai mare decât rezultatul anului precedent.

Capitalizarea şi lichiditatea s-au menţinut la niveluri ridicate, semnificativ peste cerinţele de reglementare”, anunţă Alpha Bank Romania.

În 2021, Alpha Bank a lansat o ofertă dedicată start-up-urilor. Totodată, banca a semnat în trimestrul al treilea o convenţie cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) pentru accelerarea absorbţiei Fondurilor Europene alocate în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală pentru perioada 2021 – 2022.

Pe segmentul creditelor de consum, vânzările noi au înregistrat un avans de peste 80% faţă de 2020.


Banca a extins reţeaua de aparate multifuncţionale (ATM 24/7 Banking) în vederea diversificării canalelor de acces la produsele şi serviciile oferite în 100 de locaţii.

”Alpha Bank Romania a contribuit şi la consolidarea interdependenţei dintre piaţa de capital şi cea bancară, participând ca manager la emisiunea de obligaţiuni în valoare de 40 de milioane euro a Libra Internet Bank”, anunţă banca.

La finalul anului 2021, portofoliul de credite al Alpha Bank Romania s-a situat la peste 2,7 miliarde euro, înregistrând o creştere de 3,3% faţă de anul precedent, în timp ce depozitele atrase de la clienţi au depăşit 2,68 miliarde euro.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: