luni

4 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 septembrie, 2012

Conducerilor partidelor care au semnat protocolul ”Alianța România Dreaptă” au aprobat, sâmbătă, intrarea în Alianță. Protocolul ARD a fost semnat pe 16 septembrie și a fost depus în aceeași zi la Autoritatea Electorală Permanentă.

Sămbătă, Consiliul Național al PDL a aprobat în unanimitate participarea la Alianță, iar Consiliul Național de Conducere al Partidului Forța Civică (al lui MR Ungureanu) a decis, cu 417 voturi pentru, 0 abținere și 30 de voturi împotrivă să se alăture acestui grup de centru-dreapta, alături de PDL și PNȚCD.

Discursurile – pentru coeziunea dreptei și împotriva USL. MR Ungureanu: Cu USL Țara s-a strâmbat

Vasile Blaga: „Guvernarea USL îşi arată roadele: promisiuni neonorate, instabilitate, insecuritate, creşterea sărăciei. Minciuna a ajuns politică de stat, dar primul mincinos din păcate este chiar primul-ministru. (…) Noi propunem normalitatea, care înseamnă democraţie, stat de drept, domnia legii. Proiectul nostru e să ne unim forţele într-o alianţă puternică, curată, care să îndrepte răul făcut României de guvernarea socialistă, care să apere democraţia şi statul de drept, care să consolideze democraţia, pentru o Românie dreaptă”.


M.R. Ungureanu: ”Ştim foarte bine că alianţa este capabilă de o guvernare bună, este capabilă să dea miniştri şi prim-miniştri buni, să dea un preşedinte pentru România. Nu trăim vremuri uşoare, iar în vremuri grele apar oameni de nădejde. Când soarele străluceşte şi când curg râuri de lapte şi miere, apar foarte mulţi. Eu sunt convins că nimeni din această sală nu face parte din această categorie. Suntem o echipă strânsă, unită şi că un partid ca al nostru nu-şi trage seva din afaceri cu statul sau baroni locali necinstiţi, ci din contribuţia noastră. Noi suntem curaţi, suntem un model pentru viitor”.

Președintele Partidului Forța Civică a mai spus că cei care vor candida din partea Forței Civice vor semna o demisie în alb, care va fi activată dacă aceșia vor părăsi, după ce se văd parlamentari, partidul – măsură fiind una menită să preîntâmpine traseismul politic.

Aurelian Pavelescu: „Alianţa se opune în lupta politică nu unei forţe politice de stânga, ci unei conspiraţii împotriva românilor, o conspiraţie de tip mafiot, cu rădăcini în sistemul securisto-comunist. USL nu este altceva decât o maşină de propagandă susţinută de baronii abonaţi la banii publici”.

El a spus că USL este „antinaţională şi antieuropeană” şi a menţionat că Alianţa România Dreaptă „are obligaţia să continue drumul european al României”.

Programul electoral de guvernare


Cele trei formațiuni din ARD se străduies și să cadă de acord asupra unui program de guvernare, pe care speră să-l pună în practică după alegeri.

Câteva măsuri au fost deja anunțare la începutul săptămânii de Adriean Videanu, fără să fi intrat, însă, într-o dezbatere serioasă și fără să aibă asentimentul tuturor partidelor componente. Este însă probabil că PDL va impune aceste măsuri în fața noilor săi aliați.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Cele trei măsuri se referă la reducerea cotei unice de impozitare de la 16 la 12%, scăderea contribuțiilor sociale și creșterea salariului minim la 1000 de lei. Videanu nju a spus de când s-ar preconiza să se aplice o asemenea măsură și nici dacă s-au făcut simulări care să evalueze dacă bugetul are o marjă care să suporte aceste măsuri.

O altă problemă în noua ARD este împărțirea colegiilor, îndeosebi a celor eligibile, iar pe acest punct se poartă încă discuții. Potrivit unor surse politice apropiate PDL, acest partid ar fi dispus să cedeze către Forța Civică și PNȚCD un număr de 50 de colegii, iar discuțiile se poartă în jurul opțiunilor eligibile.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

  1. De la cele „200 de zile” ale lui Constantinescu,la „demisia in alb”,sint 15 ani,dar nici o diferenta de substanta „politica” sau economica.
    PDL si PNTcd si-au dat examenul de „maturitate” politica si economica,aducind Romania in starea de „natiune esuata”!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Un răspuns

  1. De la cele „200 de zile” ale lui Constantinescu,la „demisia in alb”,sint 15 ani,dar nici o diferenta de substanta „politica” sau economica.
    PDL si PNTcd si-au dat examenul de „maturitate” politica si economica,aducind Romania in starea de „natiune esuata”!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: