marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 martie, 2017

Boiko Borisov, victorios în alegeri

Partidul de centru-dreapta GERB al fostului premier Boiko Borisov (foto) a obținut 32,2% din voturi la alegerile legislative anticipate desfășurate duminică în Bulgaria, arată sondajele la ieșirea de la urne citate de agenția DPA.

PSB, partidul socialist din care provine președintele Rumen Radev, este creditat de exit poll-uri cu 28%.

Naţionaliştii bulgari de la ”Patrioţii Uniţi” au obţinut 8,8% din voturi, iar alianţa va deveni a treia formaţiune ca putere din Parlamentul Bulgariei.


Aproximativ 6,8 milioane de bulgari au avut drept să voteze duminică în alegerile anticipate, organizate la patru luni de la demisia premierului Boiko Borisov.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Socialiştii au încercat să valorifice victoria lui Rumen Radev, în speranţa că noul preşedinte le va aduce voturi importante în alegerile legislative, dar aceştia nu au reuşit să-i învingă pe centriştii lui Boiko Borisov.

Scurta campanie electorală s-a concentrat pe probleme interne, precum ameninţarea reprezentată de creşterea fluxului migratoriu şi ”catastrofa demografică”, dar şi pe viitorul Uniunii Europene. Finalul campaniei a fost marcat de acuzațiile de ajutor pe care socialiștii le-ar fi primit din Rusia.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: