marți

16 iulie, 2024

22 martie, 2022

Deţinătoare a brandului Lăptăria cu Caimac (foto), Agroserv Măriuţa raportează pentru anul trecut o cifră de afaceri de 68,4 milioane de lei și un profit net de 1,7 milioane de lei, scrie News.ro.

”Agroserv Măriuţa (BVB: MILK), companie românească de agricultură şi deţinătoarea brandului Lăptăria cu Caimac, raportează o cifră de afaceri de 68,4 milioane de lei pentru anul 2021, o creştere cu 40% faţă de 2020 şi un profit net de 1,7 milioane de lei, comparativ cu o pierdere de 6,2 milioane de lei înregistrată la nivelul anului 2020. Compania a înregistrat venituri din exploatare de 104,3 milioane de lei, o apreciere de 42% faţă de anul anterior”, anunţă compania.

Bugetul de venituri şi cheltuieli propus de companie pentru 2022 prevede o cifră de afaceri totală de 94,4 milioane de lei, o creştere cu 38% faţă de 2021 şi un profit net de 2,7 milioane de lei, o apreciere cu 56% comparativ cu anul 2021.


Agroserv Măriuţa estimează că activitatea din fabrică va contribui cu 41 milioane de lei la cifra de afaceri totală, în timp ce activitatea de zootehnie cu 29 milioane de lei, iar cea vegetală cu 24,4 milioane de lei.

În 2022, compania îşi propune să diversifice oferta de produse din cadrul Lăptăriei cu Caimac, în principal prin creşterea numărului de produse din categoria brânzeturi, precum şi începerea producţiei de unt.

Un alt obiectiv este construirea unei staţii de spălare a ambalajelor, cu o productivitate de 10.000 de sticle şi borcane pe oră.

Tot pentru anul acesta, compania are în plan începerea instalării în marile oraşe din România a aparatelor de tip RVM (Reverse Vending Machine), în care consumatorii vor putea să introducă ambalajele folosite şi să fie recompensaţi cu bonuri valorice şi bani.  


La cifra de afaceri de 68,3 milioane de lei, cea mai mare contribuţie a fost adusă de activitatea de procesare lactate – 55%, urmată de ferma vegetală – 26% şi activitatea zootehnică – 19%.

Acţiunile Agroserv Măriuţa sunt listate pe piaţa AeRO începând cu 21 mai 2021 sub simbolul bursier MILK. De la debutul acţiunilor şi până la 31 decembrie 2021, investitorii au tranzacţionat acţiuni MILK în cadrul a 6.230 de tranzacţii, în valoare totală de peste 30 de milioane de lei. Începând cu octombrie 2021, compania este inclusă în indicele BET-AeRO, primul indice pentru piaţa AeRO, dezvoltat de Bursa de Valori Bucureşti.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: