marți

5 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 mai, 2021

Agenția Europeană a Medicamentelor a început analiza în timp real a vaccinului chinezesc dezvoltat de Sinovac, pe baza datelor preliminare de la testele pe animale și oameni, a anunțat marți EMA.

Datele privind vaccinul anti- Covid cu virus inactivat vor fi evaluate pe măsură ce vor fi disponibile, pentru a grăbi posibila aprobare, a informat EMA. Aceste este primul vaccin chinezesc analizat de EMA și al patrulea aflat într-o astfel de procedură, în timp real, după cele CureVac (Germania), Novavax (SUA) și Spuntik V (Rusia).

Vaccinul Sinovac a prezentat rate de eficacitate între 50% și 90% în diferite studii din țări diferite și este autorizat la acest moment în China, Indonezia Brazilia și Turcia.


Vaccinul conține virusuri inactivate de SARS-CoV-2 pentru a stimula corpul uman să producă anticorpi.

La începutul lunii trecute, Sinovac a anunțat că este gata și a treia unitate de producție pentru acest vaccin, cunoscut în unele zone ale lumii drept CoronaVac, ceea ce dublează capacitatea anuală la două miliarde de doze.

Compania a declarat livrarea a peste 200 de milioane de doze de vaccin Sinovac, la nivel global.

Unul din trei cetăţeni din UE ezită să se vaccineze

Un procent de 33% din cetăţenii UE au declarat că nu doresc să se vaccineze cât mai curând posibil sau chiar anul acesta, a declarat Martin Selmayr, şeful reprezentanţei Comisiei Europene în Austria, citat de dpa, agenție preluată de Agerpres.


Această stare de fapt riscă să submineze obiectivul UE de a obţine imunitatea colectivă în acest an, a spus el, un aspect logistic important având în vedere ritmul lent al vaccinării în statele membre.

Oficialul UE a făcut apel la înţelegere în cazul în care schema planificată de certificare a vaccinării la nivel european, „certificatul verde”, nu va funcţiona 100% de la început.

Martin Selmayr a mai spus că este important ca cele 27 de state membre ale UE să fie de acord cu două aspecte cheie înaintea lansării certificatului menit să faciliteze circulaţia persoanelor:

  • În primul rând, a spus el, încă există o dispută cu privire la faptul dacă cineva este considerat vaccinat la trei săptămâni după prima doză sau numai după imunizarea completă.
  • În al doilea rând, ţările trebuie să fie de acord dacă numai vaccinurile aprobate de Agenţia Europeană pentru Medicamente şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii ar trebui să fie valabile sau dacă deţinătorii de certificate ar putea fi, de asemenea, persoane care au primit vaccinuri chinezeşti şi ruseşti.

SUA autorizează imunizarea minorilor peste 12 ani

Statele Unite urmează să autorizeze utilizarea vaccinului Pfizer/BioNTech împotriva Covid-19 pentru copii de 12 ani şi peste această vârstă începând de săptămâna viitoare, scrie AFP, preluată de Agerpres.

”Administraţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) va trebui să îşi modifice reglementarea privind autorizarea de utilizare de urgenţă a vaccinului, însă procesul ar trebui să fie simplu”, a relatat și CNN.

Vaccinul Pfizer este în prezent autorizat în Statele Unite și în UE pentru persoanele de 16 ani şi peste această vârstă.

Extinderea vaccinării la adolescenţi ar putea deschide campania americană de vaccinare către alte câteva milioane de persoane.

Potrivit informaţiilor oficiale, rata de vaccinare a la aproximativ 55% dintre adulţi, care au primit una sau două doze, departe de plafonul de 70 – 75% din populație, necesar pentru atingerea imunităţii colective.

Dintre alegătorii republicani, 29% afirmă că nu se vor vaccina niciodată, comparativ cu 5% dintre democraţi şi 9% dintre independenţi, potrivit unui sondaj recent al Kaiser Family Foundation.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: