duminică

29 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 decembrie, 2021

Administratorul special al World Trade Center Bucureşti, Pavel Avrămoiu, a fost pus miercuri control judiciar, fiind acuzat de delapidare în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Pavel Avrămoiu a fost director în AVAS și consilier al fostului primar general al Capitalei Sorin Oprescu.

Conform procurorilor din caz, acesta şi-a însuşit bani şi bunuri în valoare de peste 500.000 de lei.


Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, procurorii au dispus, marţi, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de o persoană pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

Comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1:

“În perioada septembrie 2019 – noiembrie 2021, inculpatul, în calitate de administrator special, respectiv director executiv al S.C. WTCB S.A., societate aflată în insolvenţă, cu atribuţii de administrare a patrimoniului societăţii, având totodată în gestiune mai multe bunuri, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, şi-a însuşit bunuri în valoare totală de 103.395,35 de lei, în modalitatea achiziţionării acestora în numele şi din bugetul societăţii, iar în perioada aprilie – septembrie 2021, şi-a însuşit suma totală de 416.045 lei, în modalitatea ridicării banilor din casierie cu titlu de avans/avans spre decontare, justificând ulterior sumele respective prin emiterea unor decizii de acordare a unor prime băneşti lipsite de temei. În intervalul 11.03.2021 – 09.11.2021, a falsificat un înscris, în modalitatea alterării conţinutului acestuia, iar în intervalul 19.11.2021 – 03.12.2021 a falsificat un alt înscris în modalitatea antedatării acestuia”.

Administratorul special a fost reţinut pentru 24 de ore şi va fi prezentat Judecătoriei Sectorului 1 cu propunere de arestare la domiciliu pentru 30 de zile, a anunțat Parchetul.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: