vineri

19 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 decembrie, 2021

Director al Camerei de Comerț Sibiu, Eugen Iordănescu (foto), a fost reţinut de către procurori pentru 24 de ore, pentru acuzații de delapidare, dare de mită și trafic de influență.

Fost coordonator al programului Sibiu, Regiune Gastronomică 2019 și actual responsabil, în cadrul Consiliului Județean Sibiu, pentru concursurile de selecție a membrilor consiliilor de administrație ale societăților din subordine, Eugen Iordănescu este acuzat de  delapidare, trafic de influenţă, dare de mită şi folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

Acestuia i se impută cheltuirea a 830.000 de lei din fondurile Camerei de Comerț Sibiu pentru unele servicii care nu au fost prestate, ”existând o suspiciune rezonabilă că acestea au fost prestate în folosul personal al făptuitorului”, după cum se arată într-un comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, citat de Turnul Sfatului.


Șeful Camerei de Comerț Sibiu este cercetat și pentru complicitate la cumpărare de influență, complicitate la trafic de influență, trafic de influență, și respectiv dare de mită din poziția sa de coordonator al comisiilor de selecție a membrilor Consiliului de Administrație al societății Drumuri și Poduri S.A. Sibiu, și respectiv a membrilor din Consiliul de Administrație al Aeroportului Internațional Sibiu Regie Autonomă, pentru perioada 2021 – 2025.

Din această poziție, el ar fi încercat să falsifice concursul pentru funcția de director comercial al Aeroportului Sibiu.

Procurorii din Sibiu au făcut, miercuri, 13 percheziţii în mai multe locaţii din Sibiu şi Bucureşti, în acest dosar, fiind aduse la audieri 35 de persoane.

Eugen Iordănescu a fost declarat colaborator al Securității de către Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS). Instanța de fond a constatat că Eugen Iordănescu ”a turnat la Securitate pe vremea lui Ceaușescu”, iar acum directorul Camerei de comerț așteaptă recursul care va fi judecat anul viitor la Înalta curte de casație și justiție a României.


El a fost numit de președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean (PNL), să facă parte din două comisii de selectare a membrilor Consiliilor de Administrație, consilii ce urmau să numească noile conduceri ale Aeroportului Internațional Sibiu și al Societății Drumuri și Poduri SA Sibiu pentru mandatul 2021-2025.

În Consiliul Județean Sibiu au votat pentru numirea sa doar membrii PNL.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

  1. Camera a cumparat creanta Rosu srl de la banca Transilvania care sa facut complice prin incalcarea secretului bancar si vanzarea catre un ONG a creantei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Un răspuns

  1. Camera a cumparat creanta Rosu srl de la banca Transilvania care sa facut complice prin incalcarea secretului bancar si vanzarea catre un ONG a creantei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: