miercuri

25 mai, 2022

Acțiuni producătorilor de vaccinuri COVID, în derivă după un mesaj postat de Bernie Sanders

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 decembrie, 2021

Acțiunile producătorilor de vaccinuri COVID-19 Moderna și BioNTech au scăzut puternic luni, cu până la 16%, respectiv 20%, în urma unui mesaj postat de senatorul american democrat Bernie Sanders pe Twitter, scrie Business Insider.

Bernie Sanders, care a candidat la alegerile prezidențiale din SUA de anul trecut, a criticat avansul prețului acțiunilor celor două companii după apariția primelor știri legate de noua tulpină a virusului, Omicron, identificată la sfârșitul lunii trecute.

Prețul acțiunilor Moderna a crescut cu până la 35%, iar cel al acțiunilor BioNTech a crescut cu până la 19%.


Evoluția poate fi pusă pe seama faptului că investitorii se așteaptă ca veniturile celor doi producători să crească odată cu creșterea numărului de doze booster comandate de guvernele lumii, precum și a dezvoltării unui nou ser care să fie mai eficient în combaterea noii tulpini.

Bernie Sanders a catalogat drept ”obscene” câștigurile realizate de aceste companii și investitorii lor.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

”Este obscen. Săptămâna trecută 8 investitori ai Pfizer și Moderna au devenit cu 10 miliarde de dolari mai bogați din cauza veștii despre răspândirea noii variante Omicron. Este timpul ca aceste companii farmaceutice să împartă aceste vaccinuri cu restul lumii și să înceapă să își controleze lăcomia”, a scris senatorul pe Twitter.

Declinul de luni a șters toate câștigurile obținute pe bursă de aceste companii de la anunțarea descoperirii variantei Omicron.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: