Acționarii Transgaz au aprobat un nivel mai redus de dividende, cu condiția realizării planului de investiții - CursDeGuvernare.ro
marți

19 octombrie, 2021

Acționarii Transgaz au aprobat un nivel mai redus de dividende, cu condiția realizării planului de investiții

6 iunie, 2019

Acționarii Transgaz au aprobat, joi, un dividend de doar 21,66 de lei pe acțiune, refuzând să aprobe nivelul cerut de stat, de 37,89 de lei pe acțiune, reiese din decizia publicată pe site-ul Bursei de Valori București. Singura condiție impusă de acționari pentru concesia făcută o reprezintă îndeplinirea planului de investiții.

Acționarii au acceptat astfel să distribuie, sub formă de dividende, suma de 255 de milioane de lei, aferentă profitului net înregistrat în 2018, față de 446,1 milioane de lei, cât ceruse acționarul majoritar – statul.

Totodată, acționarii au decis repartizarea sumei de 240,6 milioane de lei din profit către ”constituirea surselor proprii de finanțare”.


Dividendul mai mic a fost acceptat de acționari cu condiția realizării planului de investiții pe anul în curs. Un raport cu privire la stadiul programului ar urma să fie realizat de conducerea societății până la sfârșitul lunii septembrie.

”Aprobarea (nivelului dividendului, n.r.) este condiționată de realizarea programului de investiții pe anul în curs. În situația în care SNTGN TRANSGAZ S.A. nu realizează programul de investiții aferent anului 2019 până la finele acestui an, societatea are obligația de a convoca Adunarea Generală a Acționarilor în vederea redistribuirii și virării ca dividende, până la finele anului 2019, a profitului repartizat și neutilizat pentru investiții, până la concurența sumei ce reprezintă 90% din profitul anului 2018”, se arată în decizie.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În ultimii trei ani, companiile de stat au fost obligate de către guvern să vireze minimum 90% din profituri, precum și rezervele, sub formă de dividende.

Acționarul majoritar al Transgaz este Ministerul Economiei.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr