vineri

19 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 noiembrie, 2021

Liderii celor trei partide care urmează să formeze noul guvern al Germaniei au încheiat miercuri un acord de coaliție, pe care îl vor face public în cursul dupăamiezii, anunță Politico. În baza acordului încheiat de SPD, Verzi și FDP, cancelar al Germaniei va fi Olaf Scholz.

Social-democrații (SPD), care au câștigat alegerile din 26 septembrie cu propunerea ca ministrul de Finanțe din Guvernul Merkel, Olaf Scholz, să devină următorul cancelar, au decis să negocieze cu Verzii și cu Democrații Liberi (FDP) formarea unui guvern tripartit. O ultimă sesiune de discuții în coaliție a început miercuri dimineață, pentru a pune la punct ultimele detalii ale înțelegerii.

Reprezentanții celor 3 partide au anunțat miercuri că Olaf Scholz va prezenta în cursul zilei acordul de coaliție, alături de șefii SPD, Verzilor și FDP.


Acordul va fi apoi supus consultărilor de partid: Verzii plănuiesc să-și consulte toți membrii, SPD a programat deja o conferință extraordinară a partidului pentru 4 decembrie, iar FDP intenționează să facă același lucru la conferința de partid din 5 decembrie.

Dacă toate partidele aprobă acordul de guvernare, Olaf Scholz ar putea fi desemnat cancelar în săptămâna începând cu 6 decembrie, respectând calendarul anunțat inițial de partide.

Negocierile celor 3 partide au început în octombrie.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: