duminică

10 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 octombrie, 2021

Organizatorii protestului împotriva măsurilor anti-Covid desfășurat sâmbătă în Bucureşti au fost sancționați cu 42 de amenzi totalizând 48.400 de lei, a anunțat luni ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Sâmbătă au avut loc proteste în 19 judeţe şi în Municipiul Bucureşti, la care au fost prezente aproximativ 18.000 de persoane, dintre care peste 15.000 au manifestat doar în Capitală.

„Vom mai avea şi alte sancţiuni aplicate atât participanţilor, cât şi organizatorilor; pentru că acesta îşi asumă. Amenzile până în acest moment sunt de 48.400 de lei. Organizatorii au fost sancţionaţi per total, am spus, 42 de sancţiuni în valoare de 48.400 de lei”, a spus ministrul Lucian Bode.


„Forţele de ordine au acţionat cu responsabilitate, cu profesionalism, chiar dacă am văzut că a stârnit multe discuţii în spaţiul public afirmaţia purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei, care le mulţumea protestatarilor pentru că au protestat în siguranţă. Eu nu pot să mulţumesc unor oameni care nu respectă legea, însă, în acelaşi timp, am văzut în Bucureşti 15.000 de oameni care au ales să protesteze paşnic, în condiţiile în care aveam informaţii că în interiorul acestor 15.000 de oameni se află grupuri care îndemnau la acte de violenţă”, a explicat ministrul de Interne.

Oficialul a spus că forţele de ordine au fost provocate, au fost stropite cu apă sau au fost lovite cu diverse obiecte, însă poliţiştii au reacţionat responsabil, profesionist şi la momentul potrivit, i-au extras, i-au dus la secţie şi i-au sancţionat pe cei vinovați, a mai spus ministrul de Interne:

„Vorbim despre opt astfel de persoane, doar în Municipiul Bucureşti. Am aplicat 42 de sancţiuni contravenţionale, legate strict de proteste, ele vor fi într-un număr mult mai mare, pentru că noi evaluăm imaginile şi în funcţie de cum identificăm persoane care încalcă legea, îi vom sancţiona. Cei opt au fost conduşi la secţie pentru că au aruncat cu diverse obiecte în forţele de ordine şi au fost sancţionaţi contravenţional”.

PNL a fost amendat de Poliția Capitalei, în urmă cu o săptămână, cu 10.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor sanitare la congresul în cadrul căruia premierul Florin Cîțu a fost ales președinte al liberalilor.


La congres au participat peste 5.000 de liberali, dar amenda a fost aplicată numai organizatorilor reuniunii, pentru nerespectarea măsurilor  esențiale pentru prevenirea infectării cu coronavirus, iar în momentul votului a fost o aglomerație foarte mare și nu s-a respectat distanțarea.

Ministrul de Interne se justifica marți pentru neregulile de la congres precizând că nu putea face nimic, fiind prezent acolo în timpul lui liber: ”Eu nu am fost la congres nici ca organizator, nici ca ministru de Interne, ci ca delegat. Responsabilitatea revine organizatorilor, ce ar fi trebuit să fac?”

Poliția Capitalei declara că urmează însă să identifice persoanele care nu au purtat mască în interior și vor trimite eventualele amenzi la domiciliile acestora. Poliția a cerut de la PNL toate înregistrările video disponibile, le-a primit deja, și agenții au început vizionarea imaginilor.

Printre cei care au stat fără mască, cel puțin un interval de timp, se numără și președintele Klaus Iohannis.

Deocamdată, nu s-a anunțat câte sancțiuni individuale au fost aplicate după congres.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: