duminică

10 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 septembrie, 2021

Președintele Iohannis riscă să fie amendat

PNL a fost amendat de Poliția Capitalei cu 10.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor sanitare la congresul din weekend, în care premierul Florin Cîțu a fost ales președinte al liberalilor.

La congres au participat peste 5.000 de liberali, dar amenda a fost aplicată doar organizatorilor reuniunii, deocamdată, pentru nerespectarea măsurilor  esențiale pentru prevenirea infectării cu coronavirus, iar în momentul votului a fost o aglomerație foarte mare și nu s-a respectat distanțarea.

Poliția Capitalei urmează însă să identifice persoanele care nu au purtat mască în interior și vor trimite eventualele amenzi la domicilii. Pentru aceasta, Poliția a cerut de la PNL toate înregistrările video disponibile, le-a primit deja, și agenții au început vizionarea imaginilor.


Printre cei care au stat fără mască, cel puțin un inetrval de timp, se numără și președintele Klaus Iohannis.

Mai multe organizații guvernamentale le-au cerut liberalilor să renunțe la congresul cu prezență fizică și să organizeze alegeri online, așa cum procedează USR PLUS, pentru a evita o explozie de cazuri de Covid-19.

Romexpo are o capacitate de peste 10.000 de locuri și legal ar fi putut fi admise 5.000 de persoane (jumătate din capacitatea maximă), cât timp nu s-a atins în București incidența de 6 cazuri de Covid-19 la 1.000 de locuitori. Nu s-a respectat însă distanța minimă, spațiul rezervat fiecărei persoane.

Guvernul a fost acuzat că a amânat introducerea unor restricții și a falsificat raportările de cazuri noi în București, pentru a putea desfășura congreul cu prezență în sală, în pofida faptului că în aer liber, de exemplu, legea prevede doar 1.000 de persoane participante la spectacole, concerte, festivaluri publice și private sau a altor evenimente culturale, de exemplu.


De asemenea, legea prevedea că în spațiile închise sau deschise, competițiile sportive se pot desfășura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane și cu purtarea măștii de protecție.

Premierul: S-a organizat bine, toți au avut mască

Premierul declara sâmbătă, în timpul congresului, că totul este ok.

„Da, s-a organizat bine, în condiţii de securitate, toţi au avut mască… Totul este ok. Specialiştii vor spune dacă s-a respectat distanţarea. Eu vă spun că a fost organizat bine. Toţi au mască, toţi păstrează condiţiile de securitate. Totul este ok. Organizatorii vă vor spune cum au organizat acest congres, eu vă spun că astăzi a fost organizat bine”, a declarat Florin Cîţu, după ce şi-a exprimat votul la Congresul PNL.

Întrebat ce le transmite oamenilor care nu mai pot să îşi facă nunţile, botezurile, aniversările pe care le aveau în plan pentru că Bucureştiul este în scenariul roşu COVID, iar la Congresul PNL sunt .000 de oameni, premierul a răspuns: „Nu, pot să le facă, ştiţi foarte bine că pot cu certificatul verde, se pot face aceste nunţi, deci haideţi să nu dezinformăm”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: