duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 octombrie, 2020

Un grup de proeminenți membri ai Parlamentului European avertizează că Huawei și ZTE – companii telecom din China care vând tehnologie 5G- sunt companii ”de risc înalt”, care constituie o amenințare la adresa securității comunicațiilor din Europa.

Plecând de la această premisă, palamentari proveniți din 5 grupuri politice reprezentate în Parlamentul European cer statelor membre să taie orice finanțare publică acordată acestor 2 companii chineze.

Solicitarea, anunță Politico, este conținută de o scrisoare transmisă miniștrilor Comunicațiilor și Comerțului din statele membre UE și comisarilor europeni Thierry Breton, Margrethe Vestager și Valdis Dombrovskis.


Scrisoarea are 41 de semnatari din 19 state membre UE. Scrisoarea nu este semnată de niciun europarlamentar din România, Bulgaria, Ungaria, Austria, Spania, Cipru, Croația și Irlanda.

”La fel ca toate companiile chineze, Huawei și ZTE sunt obligate de legislația națională să respecte ordinele regimului autoritar și nedemocratic al Chinei. Între obligații este inclusă utilizarea rețelelor de comunicații pentru controlul propriei populații și pentru a spiona guvernele, companiile și cetățenii din Occident. Nu există nicio îndoială că Huawei și ZTE sunt comercianți cu risc înalt, iar utilizarea tehnologiilor lor în rețelele 5G europene constituie o amenințare de securitate”, scriu europarlamentarii.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Cei 41 cer un audit al finanțărilor naționale și europene în domeniul comunicațiilor pentru ca UE să se asigure că ”banii contribuabilului european nu sunt folosiți la achiziția de tehnologie periculoasă”.

Huawei a negat constant orice legătură cu serviciile secrete chineze sau faptul că ar colecta date pe care să le pună la dispoziția autorităților.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: