duminică

28 aprilie, 2024

27 septembrie, 2020

U.S. Court of International Trade

Tesla, Ford Motor, Target Corp, Walgreen, Home Depot, o filială a Volvo și producătorul de piese auto Dana Corp se numără printre cele aproximativ 3.500 de companii americane care au dat în judecată Administrația Trump, în ultimele două săptămâni, pentru impunerea de suprataxe vamale pe bunurile fabricate în China de peste 300 de miliarde de dolari.

Procesele au fost intentate la Curtea de Comerț Internațional din SUA împotiva Reprezentantului comercial al SUA, Robert Lighthizer, și a agenției guvernamentale de Vămi și Protecția Granițelor și contestă escaladarea ilegală a războiului comercial cu China prin impunerea a noi celor de a treia și a patra runde de tarife, potrivit plângerilor citate de Reuters.

În 15 septembrie, Organizația Mondială a Comerțului a constatat că Statele Unite au încălcat regulile comerciale globale prin impunerea unor tarife de miliarde de dolari în războiul comercial dus de Administrația Trump cu China.


Plângerile depuse de companii dintr-o mare varietate de domenii mai susțin că Administrația Trump nu a respectat procedurile administrative și nici perioada legală de 12 luni în care trebuia să impună tarifele.

Companiile acuză „războiul comercial nelimitat care afectează mărfuri de miliarde de dolari importate din Republica Populară Chineză de importatorii din Statele Unite”, potrivit plângerii producătorului de piese auto Dana Corp.

Două grupuri de companii cunoscute sub numele de Lista 3 și Lista 4A au intentat procesele, dintre care cel dintâi se referă la tarife majorate cu 25% pe importuri în valoare de 200 de miliarde de dolari, iar cel de-al doilea tarife de 7,5% pe importuri de 120 de miliarde de dolari.

Unul dintre reclamanți acuză că Administrația nu poate majora tarifele la importuri din China „ din motive care nu sunt legate de politicile și practicile neloiale de proprietate intelectuală pe care le-a investigat inițial”.

Marile nume contestatare


Alte companii reclamante sunt producătorul de camioane grele Volvo Group America de Nord, vânzătorul de piese auto din SUA Pep Boys, compania de îmbrăcăminte Ralph Lauren, Sysco Corp, producătorul de chitare Gibson Brands, divizia americană a Lenovo, Dole Packaged Foods, Itochu Corp și producătorul de echipamente de golf Callaway Golf Co.

Home Depot a menționat că se confruntă cu tarife pentru pardoseala din bambus, burghie fără fir și multe alte produse din China. Walgreen, o unitate a Walgreen Boots Alliance, a declarat că plătește tarife mai mari pentru produse precum „noutăți sezoniere; articole de petrecere, prim ajutor și birou; și esențiale pentru gospodărie. ”

Administrația Trump a susținut că tarifele pentru mărfurile chinezești erau justificate deoarece China fura proprietate intelectuală și obliga societățile americane să transfere tehnologie pentru accesul pe piața locală.

 

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: