vineri

26 aprilie, 2024

9 noiembrie, 2016

comisuia-europeanaPreviziunile Comisiei Europene duc la 1,6% creşterea economică la nivelul Uniunii Europene şi la 1,5% pentru Zona Euro.

„Este de aşteptat ca în Europa creşterea economică să continue într-un ritm moderat.

Evoluţiile bune de pe piața forței de muncă și consumul privat în creștere sunt contrabalansate de o serie de obstacole”, se spune într-un comunicat al Comisiei Europene emis astăzi.


Previziunile de toamnă ale Comisiei Europene (CE) indică o creștere a PIB în zona euro de 1,7% în 2016, de 1,5% în 2017 și de 1,7% în 2018. Prognoza de primăvară indica pentru 2016 1,6% 2017: 1,8%).

Creșterea PIB în UE în ansamblu ar trebui să urmeze un model similar și este estimată la 1,8% în acest an, 1,6% în 2017 și 1,8% în 2018 (prognoza de primăvară: 2016: 1,8% 2017: 1,9%).

Consumul privat rămâne principalul motor al creșterii până în 2018. Prognoza mai este susținută de așteptările ca ocuparea forței de muncă să continue să crească, ca și salariile, într-o măsură mai mică.

Nivelul costurilor de îndatorare ar urma să sprijine creștere ca urmare a politicii monetare relaxate.


Deficitul bugetar agregat din zona euro va continua să reducă, în timp ce politica fiscală este de aşteptat să rămână non-restrictiv. Investiții ar trebui să crească, de asemenea, potrivit comunicatului CE.

Cu toate acestea, vor avea o anumită greutate şi factorii adverşi precum incertitudinea politică, creșterea lentă din afara UE și slăbiciunile comerțului mondial

Există şi riscul ca performanţele slabe ale economiei din ultimii ani să obstrucţioneze creșterea viitoare

Mai mult decât atât, în următorii ani, economia europeană nu va mai fi în măsură să se bazeze pe sprijinul excepțional al factorilor externi, cum ar fi scăderea prețului petrolului și deprecierea monedei + mai spune sursa citată.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: