marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 martie, 2020

Circa 2.000 de transportatori români sunt blocați la diferite granițe europene ca urmare a restrițiilor de circulație, impuse din cauza pandemiei coronavirusul Covid-19.

Cei mai mulți sunt la granița dintre Italia și Slovenia, la punctul de frontieră Fernetti, dar și la granița dintre Slovenia și Ungaria, potrivit estimărilor Federației Operatorilor Români de Transport (FORT).

Pe de altă parte, companiile de transport au mari dificultăți financiare, „mai ales cele de călători, care vor rămâne fără cash în câteva zile”, a declarat Augustin Hagiu (foto), președintele FORT, pentru cursdeguvernare.ro.


„Estimările (privind transportatorii blocați) sunt greu de făcut și pentru că situația este în continuă schimbare, dar nu mai contează cifrele. Vrem să ne aducem oamenii acasă și demersurile oficiale încă nu au rezultate”, a spus președintele FORT.

Oficialul FORT a cerut ca „prin asumarea răspunderii de către toate guvernele europene trebuie să se formeze coridoare de transport, astfel încât să nu se întrerupă lanțul de aprovizionare cu mărfurile absolut necesare. (…) Abia miercuri Comisia Europene va încerca să obțină un rezultat în acest sens”, a mai spus Augustin Hagiu.

„Este a treia zi de când șoferii români sunt blocați la intrarea în Slovenia prin Fernetti. Ministerul Transporturilor și Ministerul Afacerilor Externe s-au implicat, dar rezultatele întârzie”, a mai spus Augustin Hagiu.

Ministerul Afacerilor Externe spune că, în urma demersurilor la autoritățile țărilor din regiune și la vivel european, „s-a conturat, de principiu, ca soluție, crearea, la nivel regional, a unui coridor de tranzit pentru facilitarea circulației transporturilor blocate pe diferite trasee și la diverse frontiere”, potrivit unui comunicat al MAE emis sâmbătă.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a avut în cursul zilei de sâmbătă o convorbire telefonică cu noul ministru de externe sloven, Anže Logar, care și-a preluat mandatul în seara zilei de 13 martie a.c.,

„Omologul sloven a exprimat deschiderea pentru rezolvarea situației create și că înțelege preocuparea părții române, noul guvern sloven urmând să ia în discuție identificarea unei soluții”, spune comunicatul MAE.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: