sâmbătă

13 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 iunie, 2012

15 premieri din statele Uniunii Europene se adună vineri la Bucureşti, în cadrul adunării grupului „Prietenii coeziunii” – din care face parte şi România.

Cele 15 state pledează pentru menţinerea sau chiar mărirea bugetului Uniunii şi pentru alocările financiare pentru ciclul 2014-2020. Documentul care se aşteaptă să fie semnat la finele discuţiilor va intra în discuţia următorului summit al Consiliului European.

Declaraţie comună în care vor insista pentru menţinerea unui „nivel corespunzător” al finanţării, în scopul creşterii economice şi creării locurilor de muncă.


Prin acest mesaj comun care se preconizează să fie agreat, statele membre ale grupului „Prietenii coeziunii” urmăresc susţinerea unui nivel corepunzător de finanţare a politicii alocărilor, pentru garantarea răspunsului adecvat la nevoile specifice ale ţărilor membre şi regiunilor UE, se arată într-un document oficial al reuniunii.

 

„Se va evidenţia că politica de coeziune este un instrument investiţional care răspunde pe deplin atingerii obiectivului de creştere şi crearea locurilor de muncă la nivelul UE”, se arată în document.

Premierii statelor membre UE prezenţi la Bucureşti vor pregăti astfel un demers comun, în perspectiva discuţiilor de la Consiliul European, din 28-29 iunie, unde va fi analizat cadrul financiar multianual al UE.


La întâlnire va participa, din partea Comisiei Europene, şi preşedintele Manuel Barroso, care va avea întâlniri şi cu preşedintele Traian Băsescu şi cu premierul Victor Ponta.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: