marți

9 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 aprilie, 2021

Un număr de 11 contracte de finanţare, în valoare totală de 124 milioane lei, au fost semnate de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), pentru sprijinirea unor spitale și centre sociale în combaterea pandemiei, potrivit unui comunicat MIPE.

Proiectele finanţate asigură fonduri pentru achiziţia de echipamente medicale şi de protecţie necesare pentru un răspuns prompt al sistemului medical la actuala criză sanitară. Sunt finanţate achiziţii de echipamente medicale şi de protecţie, precum şi dezinfectanţi care să permită prevenirea răspândirii virusului.

Unde vor ajunge aceste fonduri:

  • Contractul de finanţare cu cea mai mare valoare, de 30,89 milioane lei, a fost semnat cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin. Prin intermediul proiectului finanţat în cadrul POIM, spitalul va achiziţiona aparatură, dispozitive şi echipamente medicale pentru tratarea bolnavilor şi pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.
  • Un proiect în valoare de 25,74 milioane lei va asigura fonduri pentru spitalul din Târgu Cărbuneşti (Gorj), prin care unitatea sanitară va fi dotată cu echipamente medicale şi de protecţie şi dezinfectanţi.
  • Un contract în valoare de 15,14 milioane de lei va sprijini activitatea Spitalului Orăşenesc Rupea din Braşov, pentru asigurarea unui răspuns prompt şi eficient al sistemului medical la criza coronavirusului.
  • Alte 2 contracte, în valoare de aproximativ 12 milioane lei fiecare, vor sprijini activitatea Spitalului Municipal Olteniţa din judeţul Călăraşi, respectiv a Spitalului Orăşenesc Huedin din judeţul Cluj. Proiectele vor asigura finanţarea echipamentelor medicale şi de protecţie necesare pentru tratamentul bolnavilor, dar şi pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.
  • 10,98 milioane lei sunt alocați pentru consolidarea capacităţii Spitalului Municipal Săcele, judeţul Braşov.
  • Institutul Inimii de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare Niculae Stăncioiu, din judeţul Cluj, beneficiază de fonduri în valoare de 8,96 milioane lei, finanţare care va permite dotarea Institutului cu echipamentele de care are nevoie pentru a preveni răspândirea virusului şi tratamentul bolnavilor.
  • Un alt proiect POIM, în valoare de 2,70 milioane lei, implementat de UAT Oraşul Siret din judeţul Suceava, va asigura creşterea capacităţii de gestionare a crizei sanitare la nivelul spitalului din localitate, prin dotarea cu dispozitive şi aparatură medicală necesare pentru tratamentul pacienţilor.
  • Pentru dotarea Spitalului Orăşenesc Beclean din judeţul Bistriţa Năsăud, MIPE va asigura, tot prin intermediul Programului Operaţional Infrastructură Mare, o finanţare de 829.900 lei.
  • Centrele sociale din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din judeţul Timiş au la dispoziţie 4,23 milioane lei, asigurate printr-un alt proiect finanţat în cadrul POIM, pentru cumpărarea de echipamente speciale de protecţie şi prevenţie pentru a preveni limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.
  • UAT Municipiul Braşov este beneficiarul unui proiect în valoare de 692.835 lei, care va asigura echipamentele şi materialele necesare pentru a limita răspândirea virusului în centrele sociale rezidenţiale din oraş.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: