100 de controlori de tren și înalți funcționari de la CFR - sub ancheta procurorilor. Descinderi la Ministerul Transporturilor - CursDeGuvernare.ro
luni

18 octombrie, 2021

100 de controlori de tren și înalți funcționari de la CFR – sub ancheta procurorilor. Descinderi la Ministerul Transporturilor

25 octombrie, 2012

Angajaţi din Ministerul Transporturilor, între care directori, ridicaţi şi duşi la audieri la Braşov, la Regionala CFR la care procurorii au deschis joi dimineață o amplă anchetă.

Potrivit unor surse judiciare citate de MEDIAFAX, cel puţin zece angajaţi au fost scoşi de anchetatori din sediul Ministerului Transporturilor şi urcaţi în maşini pentru a fi duşi la audieri la Parchetul Tribunalului Braşov.

Surse judiciare afirmă că printre angajaţii ridicaţi de la Ministerul Transporturilor sunt şi directori, precum şi persoane care făceau supracontrol în trenuri.


Potrivit surselor citate, atât controlorii, cât şi cei care făceau supracontrol în trenuri luau bani de la călătorii prinşi fără bilet, după care împărţeau sumele cu directori din Ministerul Transporturilor.

Directorul CFR Călători, Ştefan Roşeanu, a declarat pentru MEDIAFAX că este vorba despre o anchetă a procurorilor şi poliţiştilor privind activitatea din zona şefilor şi controlorilor de tren.

El a precizat că această anchetă este făcută pentru a se stabili în ce măsură sau cum sunt posibile călătoriile fără bilet.

„Ancheta se face pentru a se vedea în ce măsură informaţiile legate de mersul fără bilet se adeveresc”, a mai spus Roşeanu, precizând că anchetatorii audiază mai mulţi angajaţi CFR.


Aproximativ 70 de angajaţi ai regionalei CFR Braşov vor fi audiaţi, a declarat purtătorulde cuvânt al parchetului Tribunalului Braşov, Alina Popescu, precizând că în acest dosar sunt vizate mai multe infracţiuni de corupţie.

„Este un dosar foarte complex, cu foarte multe infracţiuni legate de fapte de corupţie”, a spus Alina Popescu, precizând că anchetatorii au mers la sediul CFR Braşov nu pentru percheziţii, ci pentru a duce la audieri persoanele vizate.

Potrivit acesteia, procurorii Parchetului Tribunalului Braşov vor audia aproximativ 70 de persoane din cadrul structurilor CFR Braşov, aceste persoane fiind de la toate nivelurile.

Sindicatul susține că e un abuz

Ancheta în cazul controlorilor de tren vizează toate regionalele CFR, nu numai pe cea de la Braşov, anchetatorii mergând la sediile acestor structuri pentru a pune în executare mandate de aducere, a declarat liderul sindical al CFR Braşov, Alexandru Lorincz, apreciind că este vorba despre un abuz.

Lorincz le-a declarat jurnaliştilor prezenţi la regionala CFR Braşov, de unde au fost ridicaţi de anchetatori mai mulţi angajaţi, că acţiunea anchetatorilor reprezintă un abuz, iar în acest mod se doreşte să se demonstreze că au găsit „marii corupţi”, respectiv controlorii de tren.

„Este o nesimţire făcută de procurori, un abuz. Se face un joc politic pentru privatizarea CFR Călători”, a susţinut liderul Sindicatului Mişcare Comercial din CFR Braşov.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

El a susţinut că în acest mod „vor să arate că nu Necolaiciuc este de vină pentru situaţia în care se află CFR Călători, ci angajaţii de rând”.

Liderul sindical a mai spus că ancheta vizează toate regionalele CFR din ţară, nu numai pe cea de la Braşov şi că totul a fost făcut „în mare secret”.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr