duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 iunie, 2011

Mnisterul Agiculturii solicită producătorilor de legume să-i transmită estimări ale pierderilor cauzate de scăderea vânzărilor şi de blocarea exporturilor din cauza intoxcărilor cu bacteria E.coli în unele state europene, a declarat, luni, minstrul Valeriu Tabără.

România va solicita Comisiei Europene despăgubirea tuturor producătorilor de castraveţi, în condiţiile în care, producătorii români pierd zilnic circa 100.000 de euro din cauza blocării schimburilor intracomunitare cu castraveţi, dar şi a scăderii vânzărilor pe piaţa internă cu 70%, potrivit Ministerului Agriculturii.

Pe la o perioadă de 60 de zile, pierderile ar putea ajunge la nouă milioane de euro.


Comisia Europeană şi-a anunţat intenţia de a propune compensaţii financiare pentru a-i ajuta pe producătorii de legume şi fructe ale căror vânzări au scăzut drastic din cauza epidemiei produse de bacteria E.coli, informează AFP.

Marţi, la Luxemburg va avea loc o reuniune extraordinară a miniştrilor agriculturii pe parcursul căreia Comisia Europeană va propune măsuri concrete de compensare pentru acest sector, a declarat, la Bruxelles, purtătorul de cuvânt al CE, Pia Ahrenkilde

Însă pentru moment Comisia nu poate estima valoarea la care se vor ridica aceste compensaţii.

O serie de state membre solicită asistenţă financiară din partea UE, printre care Spania, Franţa, Olanda, Belgia, Germania.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: