miercuri

24 aprilie, 2024

20 septembrie, 2017

Primăria Sectorului 1 din București, condusă de Daniel Tudorache (PSD), a alocat fonduri publice în valoare de peste 2,75 milioane de euro pentru realizarea, editarea, tipărirea și distributia Buletinului informativ al instituției în urmatorii 4 ani, potrivit unui anunț de licitație publicat sâmbătă în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

De menționat că un bunet anual de 1 milion de euro e un vis pe care nu și-l permit majoritaea covârșitoare a redacțiilor marilor ziare centrale, în condițiile ritmului dur de lucru din ”privat”.

Informația inițială a fost publicată de paginademedia.ro.


Cu 3 luni în urmă, Primăria Sectorului 6 anunța alocarea a 1,24 milioane lei (250.000 euro) pentru înființarea unei ”televiziuni online”.

Potrivit Caietului de sarcini urcat de Primăria Sector 1 pe SEAP:

„Scopul achiziției este acela de a realiza, edita, tipări și distribui, Buletinul Informativ al Primăriei Sectorului 1 – publicație în limba română, distribuită gratuit cetățenilor din Sectorul 1 al Municipiului București care se dorește a fi un instrument util de comunicare între instituție și cetățeni în scopul diseminării informațiilor de interes public, al creşterii calităţii serviciului public și al realizării unei administrări în interesului cetățeanului.

Frecvența apariției publicației


Publicația va apărea cel puțin trimestrial; în situațiile în care va fi necesar (în funcție de volumul și caracterul informațiilor), publicația poate apărea cel mult lunar.

Numărul de pagini

În mod obișnuit publicația va avea un număr de 36 (32+4) pagini, format 210 x 282 mm.

În mod excepțional (2-3 cazuri/an), în situațiile în care contextul social din Sectorul 1 impune o mediatizare amplă a unor evenimente, numărul de pagini va fi de cel mult 64 (60+4) pagini (exemple de astfel de situații: campanii locale de informare și conștientizare, situații de urgență, evenimente speciale cu ocazia sărbatorilor legale etc.)

Rubrici permanente ale publicației

1. Editorial/Opinii – mesajul autorităților publice locale pentru cetățeni
2. Actualitate
3. Proiecte și Investiții
4. Capitala verde – mediu
5. La școală – învățământ
6. Acasă – asociatii proprietari
7. Sănătate
8. Consiliul local – „Aleșii dumneavoastră”
9. Reportaj/interviu
10. Timp liber
11. Scrisori – „Cetățenii întreabă, Primăria răspunde”
12. Utile – „În spijinul dumneavoastră”/ Informații de interes public
13. Istorie/tradiție/cultural – „De ieri și de azi”
14. Fotoreportaj

Activități redacționale

Documentarea: Autoritatea contractantă nu va pune la dispoziția prestatorului niciun fel de material, scris sau grafic. Prestatorul va asigura, prin personal specializat (reporteri, fotoreporteri), realizarea de interviuri, reportaje și fororeportaje, culegerea de știri și opinii privind evenimentele publice în legătură cu activitatea Primăriei Sectorului 1 şi a instituţiilor publice de interes local din subordinea Consiliului local Sector 1, acestea urmând a fi prezentate în cadrul Buletinului Informativ.

Redactarea articolelor: Textul articolelor trebuie să fie coerent, clar și concis. Construcția frazei trebuie să aibă complexitate sintactică redusă astfel încât lectura să fie cât mai facilă; conținutul frazei trebuie să fie corect din punct de vedere gramatical și al exprimării.

Conținutul fiecărui articol trebuie să fie unic; în măsura în care autoritatea contractantă are posibilitatea de a le verifica, articolele copiate/ plagiate vor fi respinse. Copierea integrală/ parțială a textului articolului propus spre publicare și plagiatul sunt acțiuni care se realizează pe riscul și răspunderea operatorului economic.

Titlul/ subtitlul/ supertitlul articolelor trebuie să îndepliniească următoarele cerințe:

• să aibă legătură evidentă cu textul articolului
• să fie corect formulat și fără echivoc
• să aibă un mesaj clar, care să incite la parcurgerea textului articolului

Activități editoriale

Designul publicației trebuie să aibă următoarele caracteristici generale:

  • să atragă cititorul prin coperta atractivă și prin combinația text-imagine-structura paginii
  • să dirijeze privirea cititiorului prin arhitectura paginii și prin elemente vizuale
  • să scoată în evidență ideile importante din text prin grafică și modul de prezentare a fotografiilor
  • să conțină elemente care rămân neschimbate de la un număr la altul (spre exemplu rubricile permanente, sistemul de aranjare în pagină a titlurilor etc.), dar și elemente surpriză care să incite interesul cititorilor

Expresivitatea mesajului

Având în vedere că Buletinul Informativ reprezintă un instrument de comunicare vizuală între instituția publică și cetățeni, cel mai bine adaptată specificului acestui „Buletinului informativ” este propunerea grafică care transpune mesajul instituţiei publice (text şi imagine) într-un mod ordonat şi clar pentru ca cetăţenii să-l recepteze fără probleme. În stabilirea raportului text/fotografii incluse in paginile Buletinului Informativ, se are în vedere faptul că textul explică fotografiile.

Din aceste motive, se impune transpunerea optimă a conceptului grafic de ansamblu la diferitele niveluri de perceptie ale cetăţenilor care acoperă un public ţintă larg, cu vârste şi profesii diferite, niveluri de instruire socială distincte, etc. „, se arata in caietul de sarcini.

Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare la aceasta licitatie este 19 octombrie 2017. Data limita de evaluare a ofertelor este 20 octombrie 2017.

Ce lipsește:

Sectorul 1 al Capitalei se confruntă cu o problemă ignorată de ani de zile:

Pericolul public pe care-l reprezintă ”Podul Constanța” pentru autovehiculele care trec sub el, precum și aglomeratia specifică unei situații bizare: sub acest pod trec în fiecare dimineață mașinile care vin din 2 directii de intrare în Bucuresti: dinspre Târgoviște și dinspre Ploiești, via Buftea.

Toate pe o bandă și jumătate de circulație…

Situația este, însă, exploatată financiar de către autorități: Poliția rutieră pândește aproape zilnic pe soferii care, desprinzându-se din miile de mașini care trec pe sub pod în fiecare dimineață, să nu intre în intersecție pe linia de tramvai.

Amenzile merg spre bugetul care finanțează publicația neverosimil de costisitoare a Primăriei.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: