sâmbătă

27 aprilie, 2024

29 ianuarie, 2013

Guvernul va trebui să plătească o cofinanțare la proiectele europene de 15%, din luna aprilie, de trei ori mai mare decât în prezent, a declarat, marți, șeful delegației FMI în România, Erik de Vrijer.

El a explicat că din luna aprilie, de când România iese din acordul de finanțare cu Uniunea Europeană, își va pierde și facilitatea de care beneficiază în prezent, de a plăti 5%, în loc de 15% la finanțarea proiectelor europene.

„Cofinanţarea va crește de la 5% la 15% la finele lunii martie, cânde expiră acordul cu Comisia Europeană”, a spus de Vrijer, răspunzând la o întrebare.


În perioada 1 ianuarie 2007-31 decembrie 2012, România a avut o rată de absorbțeia fondurilor structurale și de coeziune de 11,47%, adică 2,2 miliarde euro – rambursări efective de bani de la Comisia Europeană.

Nivelul plăților interne către beneficiari acoperă un nivel de 21,85% al absorbției de fonduri structurale și de coeziune.

În bugetul de stat pe anul 2013, Guvernul a crescut fondurile pentru cofinanțarea proiectelor europene de la 17 miliarde de lei la 22 de miliarde de lei, având în vedere că România are alocată o cotă mai mare din fondurile structurale care îi sunt destinate în anul 2013 comparativ cu anul 2012.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: