miercuri

26 ianuarie, 2022

România va plăti mai mult pentru accesarea fondurilor europene, începând din aprilie

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 ianuarie, 2013

Guvernul va trebui să plătească o cofinanțare la proiectele europene de 15%, din luna aprilie, de trei ori mai mare decât în prezent, a declarat, marți, șeful delegației FMI în România, Erik de Vrijer.

El a explicat că din luna aprilie, de când România iese din acordul de finanțare cu Uniunea Europeană, își va pierde și facilitatea de care beneficiază în prezent, de a plăti 5%, în loc de 15% la finanțarea proiectelor europene.

„Cofinanţarea va crește de la 5% la 15% la finele lunii martie, cânde expiră acordul cu Comisia Europeană”, a spus de Vrijer, răspunzând la o întrebare.


În perioada 1 ianuarie 2007-31 decembrie 2012, România a avut o rată de absorbțeia fondurilor structurale și de coeziune de 11,47%, adică 2,2 miliarde euro – rambursări efective de bani de la Comisia Europeană.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Nivelul plăților interne către beneficiari acoperă un nivel de 21,85% al absorbției de fonduri structurale și de coeziune.

În bugetul de stat pe anul 2013, Guvernul a crescut fondurile pentru cofinanțarea proiectelor europene de la 17 miliarde de lei la 22 de miliarde de lei, având în vedere că România are alocată o cotă mai mare din fondurile structurale care îi sunt destinate în anul 2013 comparativ cu anul 2012.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr