joi

23 mai, 2024

11 iunie, 2023

În Ucraina au loc anumite acțiuni contraofensive și defensive, a declarat președintele Volodimir Zelenski, la conferința de presă comună cu premierul canadian Justin Trudeau, aflat sâmbătă la Kiev.

El a refuzat să spună clar dacă este vorba despre marele atac pregătit luni de zile de Statul Major de la Kiev, scrie agenția Ukrinform, preluată de TVR. „Este interesant ce a spus Putin despre contraofensiva noastră”, a subliniat Zelenski, referindu-se la anunțul liderului de la Kremlin privind începerea și „eșuarea” operațiunilor armatei ucrainene.

„Este important ca Rusia să simtă că nu mai are mult timp, după părerea mea. În Ucraina au loc acțiuni contraofensive și defensive. În ce stadiu – nu voi spune în detaliu. Cred că vom simți cu siguranță asta”, a declarat Volodimir Zelenski.


Președintele Ucrainei a sfîtuit să nu se dea crezare informațiilor postate pe diverse canale Telegram.

„Mi se pare că au fost deja mulți pași care au arătat că nu se poate avea încredere în aceste informații. Cred că trebuie să avem încredere în militarii noștri, iar eu am încredere în ei”, a subliniat președintele.

El a adăugat că este în contact zilnic cu comandamentul diferitelor direcții. „Toată lumea este într-o dispoziție pozitivă în acest moment – ​​transmite-i asta lui Putin”, a rezumat Zelenski, răspunzând întrebării adresate de un jurnalist.

Contraofensiva, în zona Zaporojia și la est de Bahmut

Președintele rus, Vladimir Putin, a anunțat vineri că a început contraofensiva Ucrainei, dar atacurile au eșuat.


Potrivit celor mai recente date coroborate de experții britanici, Ucraina a condus operațiuni semnificative în mai multe regiuni din estul și sudul țării, în ultimele 48 de ore. În unele zone, forțele ucrainene au făcut „progrese bune”, reușind să străpungă prima linie de apărare a rușilor. În același timp, în alte părți, progresul este „mai lent”.

Informațiile despre rezultatele forțelor rusești sunt catalogate de serviciile secrete drept „amestecate”. Unele unități rusești au condus manevre defensive, în timp ce altele s-au retras dezordonat. Sunt rapoarte despre victime în rândul soldaților Kremlinului, pe măsura ce se retrag prin câmpurile pe care chiar ei le-au minat.

Ministerul rus al Apărării a anunțat sâmbătă că forțele ucrainene ar fi declanșat în ultimele 24 de ore atacuri „fără succes” în sudul regiunii Donețk, în Zaporojia, dar și la est de Bahmut.

****

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: