joi

13 iunie, 2024

8 iunie, 2023

Ucraina a început contraofesniva, scrie The Washington Post care citeză surse din armata ucraineană. Luptele s-ar da în regiunea Zaporojie, unde armata ucraineană ar încerca să taie legătura dintre forțele rusești și Crimeea.

Mișcările de trupe sunt confirmate și de bloggerii militari ruși, dar și de foști comandanți din armata rusă, care spun că s-au făcut până acum mici incursiuni și nu breșe majore.

Ucraina nu admite oficial debutul contraofensivei

În ultimele zile, mass-media internaționale au speculat că Ucraina a început mult așteptata contraofensivă, dar oficialii ucraineni nu au confirmat aceste informații în ciuda faptului că s-au văzut semne tot mai mari că Ucraina își dublează eforturile de a alunga forțele lui Vladimir Putin.


Ministerul rus al Apărării a declarat la începutul săptămânii că a respins un atac major în regiunea Donețk, pretinzând că a ucis sute de soldați ucraineni, a distrus 28 de tancuri și peste o sută de vehicule blindate.

Ucraina a respins imediat afirmațiile Rusiei. Dar, după ce oficiali ucraineni au declarat că au fost organizate unele operațiuni ofensive, președintele Zelenski, în discursul său de luni seară la televiziune, a salutat ”progresele pe care le fac trupele ucrainene”, inclusiv în jurul orașului Bakhmut din estul ucrainean, unde luptele sunt intense de luni de zile.

„Sunt recunoscător fiecărui soldat, tuturor apărătorilor noștri, bărbați și femei, care ne-au dat astăzi veștile pe care le așteptăm”, aspunea Zelenksi.

În mod clar, a existat o creștere semnificativă a operațiunilor ucrainenii în ultimele 48 de ore. Puțini observatori militari contestă faptul că războiul intră acum într-o nouă fază.


***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: