vineri

12 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 martie, 2021

Camera Deputaţilor a respins marţi câteva zeci de proiecte de lege, printre care se numără şi cel privind înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii, propus de Liviu Dragnea și Eugen Teodorovici în 2017,  precum și introducerea pensiilor speciale pentru aleşii locali, scrie News.ro.

Proiectele respinse marți de deputați:

 • Propunerea legislativă iniţiată de fostul lider al PSD Liviu Dragnea privind înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii a fost respinsă marţi de către deputaţi.
 • Proiectul care completează Legea 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, declarat neconstituţional şi care presupunea acordarea unei indemnizaţii pentru limită de vârstă primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor Consiliilor judeţene, care îndeplinesc vârsta standard de pensionare.
 • Propunere iniţiată de fostul preşedinte al Senatului Călin Popescu Tăriceanu – se instituia obligaţia ca un procent de minim 10% din totalul de autoturisme să fie electrice, când autorităţile cumpără anual peste 10 maşini.
 • Statutul controlorului civil de trafic aerian.
 • Proiectul fstului senator Liviu Pop prin care se instituia ziua de 10 august ca „Ziua Unităţii Civice”.
 • Înfiinţarea Centrului Muzeal al Locomotivelor în Iaşi.
 • Obligativitatea purtării uniformei şcolare de către elevii din învăţământul de stat.
 • Reorganizarea ANAF, proiectul ce prevedea revenirea la modul de organizare a administraţiilor financiare la nivel judeţean.
 • Proiectul de completare a unor acte normative din domeniul sănătăţii – noi incompatibilităţi ale profesiei de medic, medic dentist şi farmacist, modificarea vârstei de pensionare a medicilor, introducerea sistemului de telemedicină şi reglementării statutul spitalului republican.
 • OUG 34/2020 care a fost declarată neconstituţională de către Curtea Constituţională şi care modifică ordonanţa de urgneţă 1/1999 a privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă a fost respinsă. Actul normativ prevedea majorarea limitelor maxime şi minime ale sancţiunii contravenţionale a amenzii aplicabile persoanelor fizice şi persoanelor juridice, şi stabilea categoriile de sancţiuni contravenţionale complementare pentru nerespectarea măsurilor dispuse.
 • Proiectul de modificare a Legii 123/2012 care desemna ANRE ca autoritate competentă cu stabilirea nivelului minim al stocurilor de gaze pe care furnizorii trebuie să îl înmagazineze.
 • Proiectul de lege pentru adoptarea OUG 195/2005 privind protecţia mediului în sensul ca persoanele fizice şi juridice să poată administra îngrăşăminte chimice doar dacă deţin un program de fertilizare bazat pe analizele chimice ale solului.
 • Proiect referitor la gestionarea ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje, la impunerea unor noi restricţii în ceea ce priveşte regimul materialelor explozive şi la reglementări în domeniul protecţiei animalelor utilizate în scopuri ştiinţifice.

 Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: