marți

26 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 octombrie, 2021

Sistemul de operare Windows 11 a devenit disponibil în întreaga lume și poate fi instalat prin upgrade gratuit, pe calculatoarele cu variante Windows 10 eligibile.

Sistemul se vinde odată calculatoarele noi, cu Windows 11 pre-instalat începând cu de marți, a anunțat Microsoft.

„Ziua de azi  este o bornă de referință extraordinară în istoria Windows. O nouă eră începe”, spune compania.


Microsoft spune că, „pe parcursul lunii septembrie, am văzut câteva noi dispozitive Windows 11 uimitoare anunțate de partenerii noștri de la ASUS, HP și Lenovo și de la echipa Surface. Acer, Dell, Samsung și alți parteneri vor lansa în curând noi dispozitive Windows 11”.

„Nici un alt ecosistem nu are amploarea ecosistemului Windows, menită să satisfacă nevoile oamenilor, indiferent dacă sunt creatori, dezvoltatori, studenți și educatori, afaceri și jucători, la fiecare preț și sub orice formă”, ne asigură Microsoft.

Variantele de acces la Windows 11

Utilizatorii care vor să obțină Windows 11 pot:

  • Să cumpere un PC nou cu Windows 11 pre-instalat, de pe website-ul Windows.com sau de la distribuitorul local:
  • Să cumpere un computer cu Windows 10, eligibil pentru actualizarea gratuită la Windows 11, de pe website-ul Windows.com sau de la distribuitorul local
  • Să folosească aplicația PC Health Check pentru a verifica dacă PC-ul pe care îl au deja, și care utilizează Windows 10, este eligibil pentru actualizarea gratuită
  • Să afle mai multe informații despre modul în care pot face upgrade la Windows 11, accesând această postare de pe blogul Windows

Noutățile Windows 11

Noul sistem Windows 11 lansat de Microsoft vine cu o serie de noutăți fac mai ușoară operarea, sporesc capacitatea de a face mai multe operații simultan, cu accent pe lucrurile importante și permit conectarea pe dispozitivele Android și iOS.


De altfel, unul dintre motivele lansării Windows 11, la șase ani după Windows 10, este de a recupera anumite decalaje față de sistemele rivale.

Dintre numeroasele noutăți Windows 11 se remarcă:

  • Funcțiile noi Snap Layouts, Snap Groups şi Desktops sunt concepute pentru a ajuta utilizatorii să-şi organizeze ferestrele de lucru şi să-şi optimizeze ecranul.
  • Prin funcţia Desktops se pot crea desktopuri separate pentru fiecare tip de activitate, care pot fi personalizate – desktopuri pentru muncă, gaming sau şcoală.
  • Designul Windows 11 induce sentimentul de control, calm şi confort, pornind de la noul buton de Start şi taskbar până la fiecare sunet, font şi iconiţă.
  • Noua funcţie de Chat din Microsoft Teams va fi integrată în Taskbar, iar utilizatorii se vor putea conecta instantaneu prin text, voce, chat sau video cu oricare dintre contactele lor, de oriunde, indiferent de platformă sau dispozitiv, pe Windows, Android sau iOS.
  • Dacă persoana cu care operatorul încearcă să ia legătura nu a descărcat aplicaţia Teams, conexiunea poate fi realizată prin intermediul SMS-ului bidirecţional.

Noul sistem de operare de la Microsoft integrează Widgets – un nou feed personalizat, alimentat de inteligenţa artificială şi de cea mai performantă verisune a browser-ului Microsoft Edge. Pentru creatori şi editori, funcţia deschide în Windows noi ecrane pentru a oferi conţinut personalizat.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: