vineri

20 mai, 2022

VW și-a redeschis cea mai mare fabrică din Europa și repornește producția la nivel global

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 aprilie, 2020

Volkswagen, cel mai mare constructor auto din lume din punct de vedere al vânzărilor, și-a redeschis luni fabrica din Wolfsburg, Germania, care este cea mai mare din Europa, transmite Reuters.

Încurajată de scăderea ratei infecțiilor cu coronavirus, Germania a ridicat o parte a restricțiilor, iar industria auto este prima care dă semnalul repornirii economiei germane.

La uzina din Wolfsburg, aproximativ 8.000 de muncitori au reînceput lucrul, majoritatea la linia VW Golf. Producția pentru această săptămână a fost stabilită la 1.400 de unități, iar în săptămâna viitoare de 6.000 de unități.


Capacitatea de producție a fabricii din Wolfsburg este limitată în prima săptămână la 15%, pentru a da timp angajaților să se adapteze la noile reguli de producție, modificate din cauza coronavirus. Andreas Tostmann, membru al boardului VW responsabil cu producția, a declarat Reuters că peste 2 săptămâni VW va atinge 40% din ritmul de producție pre-criză.

”Repornirea celei mai mari fabrici din Europa după săptămâni de nemișcare constituie un puternic simbol pentru angajați, pentru furnizorii de componente și subansamble, pentru vânzători, pentru economia Germaniei și pentru întreaga Europă”, a transmis Andreas Tostmann.

VW și-a modificat fluxurile tehnologice introducând măsuri suplimentare de igienă. Muncitorilor li s-a solicitat să își ia singuri temperatura înainte de a pleca de acasă și să vină gata îmbrăcați în echipament de lucru pentru a preîntâmpina aglomerația la vestiare.

Halele de producție au fost marcate suplimentar, astfel încât angajații să poată respecta în orice situație regulile de distanțare, iar timpii de producție au fost ajustați pentru a permite angajaților să își dezinfecteze uneltele și suprefețele de lucru.


Volkswagen a reluat în aprilie producția de componente în 4 fabrici (Braunschweig, Kassel, Salzgitter și Hanovra) și a reluat producția auto în fabricile din Zwickau și Bratislava, pe 20 aprilie, și din Chemnitz, pe 23 aprilie.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În această săptămână, Volkswagen Group își va relua producția și în Portugalia, Spania, Rusia, Africa de Sud și America de Sud, iar începând cu data de 3 mai și fabrica din Chattanooga, Statele Unite.

Volkswagen a mai anunțat redeschiderea a 70% din rețeaua de dealeri din Germania.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: