marți

16 aprilie, 2024

17 noiembrie, 2019

Voucherele de vacanţă vor fi menţinute şi în 2020, a declarat ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.

Acesta a amintit, de asemenea, un proiect existent în Parlament prin care utilizarea acestor tichete ar putea fi extinsă și în mediul privat, cu deducerea valorii lor din impozitul pe profit:

Am fost întrebat tot timpul dacă voucherele de vacanţă vor fi păstrate, dacă se va renunţa la ele, ce vom face.


Evident că menţinem voucherele de vacanţă. Niciodată nu a fost problema renunţării la voucherele de vacanţă.

Şi, mai mult, avem chiar o iniţiativă parlamentară în dezbatere la Camera Deputaţilor acum cu privire la voucherele de vacanţă din domeniul privat, pentru companile private, acolo unde dorim nu deducere fiscală din venituri, ci deducere din impozitul pe profit.

De asemenea, ministrul Virgil Popescu a declarat că va fi păstrat, cu modificări, poate, proiectul PSD pentru voucherele din extrasezon: „Mi se pare normal să stimulăm income-ul de turişti şi în această perioadă, când sunt mai puţini turişti”, a spus oficialul.

(Citiți și: „Voucherele de vacanță – reset: în extrasezon – 2.080 lei, în loc de 1.450lei”)

”Când ne apucăm de bugetul anului viitor, o să le vedeţi acolo. (…) Lăsaţi-ne să terminăm rectificarea bugetară, să ne apucăm de bugetul anului 2020 şi atunci o să vedeţi voucherele”, a promis ministrul Virgil Popescu.

Patronatele de profil cer înființarea Autorității pentru Turism


Patronatele din turism solicită noului guvern analizarea propunerii privind înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Turism condusă de un Preşedinte cu rang de Secretar de Stat.

Reamintim că Ministerul Turismului a fost desfiinţat în organigrama noului Executiv, domeniul fiind acum un departament în cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Potrivit unui comunicat al FPTR această măsură va duce la dezvoltarea sectorului, va asigura continuarea şi coerenţa măsurilor reglementate, pentru finalizarea actelor normative aflate în dezbatere publică şi dezvoltarea acestor măsuri care s-au dovedit foarte importante pentru economia naţională.

Pentru Autoritatea Naţională pentru Turism, patronatele propun o structură organizatorică mai suplă, cuprinzând 140 posturi, din care 30 vor rămâne libere până la angajarea ataşaţilor în turism.

Din cele 199 de posturi ocupate în prezent se vor reduce efectiv 89 de posturi, multe fiind de conducere, fapt ce va conduce la diminuarea semnificativă a fondului lunar de salarii la aproximativ 155.000 euro.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: